x

Porsche osvaja svijet svojim inovacijama!

Već je svima jasno kako su baš inovacije te koje čine razliku između različitih proizvođača na tržištu. Ako postoji i jedan proizvođač koji je lider po broju inovacija i novih tehnoloških rješenja to je definitivno Porsche.

Još jedan dokaz kako se isplati ulagati u znanje i razvoj novih tehnologija dolazi iz Porschea. Naime, Porsche je razvio novi inovativni sustav koji primjenu nalazi u svim kabrioletima, a koji dodatno smanjuje mogućnost udaranja glave vozača o A nosač prilikom prometne nesreće. Iako možda cijela priča i ne zvuči tako komplicirano ovako postavljeni zračni jastuci uvelike povećavaju sigurnost putnika, a iz Porschea se nadaju da će zahvaljujući baš njemu njihovi modeli biti proglašeni sigurnijima u odnosu na druge.

 

Ovaj sustav nije namijenjen samo topless izvedbama već i svim drugim modelima. Međutim, iz Porschea naglašavaju kako je mogućnost ozljede glave najviše prisutna baš kod kabriolet verzija, a što je ujedno bila i, nazovimo tako, inspiracija za stvaranje ovog sustava. Porsche je svoju tvrdnju dokazao i rezultatom na crash testu u kojem testna lutka, u nekim slučajevima, udara u A nosač glavnom, a što u stvarnosti može biti i više nego opasno.

 

Inače, Porsche je patent prijavio još u desetom mjesecu prošle godine ali je priznat i objavljen tek potkraj prošlog mjeseca. Međutim, inovacijama tu nije kraj. Iako prilagodljivi „difuzor“ nije ništa novo i već ga mnogi proizvođači ugrađuju u svoje modele, Porsche je predstavio sasvim drugačiji pristup njegovom smještaju i korištenju. Naime, kad se ne koristi, difuzor se povlači u za to predviđeno mjesto na karoseriji što ga čini nevidljivim. Osim toga, difuzor u režiji Porschea na sebi ima ugrađena krilca koja su potpuno neovisna i koja se mogu zasebno podešavati.

 

Iako patenti i tehnološke inovacije bilo kakve vrste ne mogu biti jamac uspjeha pojedinog modela na tržištu, za očekivati je kako će Porsche i više nego dobro znati iskoristiti svoje. To se posebno odnosi na modele poput 911 GT3 čije će se performanse, ugradnjom difuzora ovakve vrste, znatno poboljšati.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.