x

Porsche Taycan je bestseller marke! 100.000-ti primjerak sišao s proizvodne trake

Tačno 100.000 primjeraka ovog automobila već je sišlo s proizvodne trake i napustilo tvornička vrata. Porsche Taycan je bestseller marke i pokazuje da su električni automobili budućnost.

Kada je ovaj model debitovao na tržištu, mnogi ljudi negativno nastrojeni prema električnim automobilima rekli su da je to spektakularan poraz. Pa, naravno da su bili u krivu. Porsche Taycan postao je apsolutni bestseler i brzo je osvojio srca kupaca. To je također još jedan model koji omogućuje marki iz Zuffenhausena da ulaže u lude projekte i automobile s unutrašnjim sagorijevanjem što je duže moguće.

Da nije bilo Porsche Taycana, možda ne bismo dobili ovako ludi Porsche 911 GT3 RS

Trebalo je samo tri godine i dva mjeseca da 100 000-i Taycan napusti tvornička vrata.

Automobil u Neptune Blue boji je verzija Turbo S, koja je najbrža. Za njega se odlučuju mnogi kupci, iako je većini njih Taycan 4S i više nego dovoljan.

Ovaj automobil otvorio je novo poglavlje. Elektrifikacija u Porscheu pokazala je da se ekologija može kombinovati s izvrsnim iskustvom vožnje. U isto vrijeme, popularnost ovog modela jasno pokazuje da se kupci ne boje novih tehnologija.

Još jedan električar, odnosno Macanov nasljednik stiže sljedeće godine. Ovdje će platforma PPE i dalje biti baza, iako će uskoro više automobila iz Zuffenhausena koristiti potpuno novu, vrlo naprednu platformu.

Budimo iskreni – kao što je Cayenne spasio Porsche, Taycan je otvorio nove mogućnosti za marku. Njemačka također postaje sve veći stručnjak za elektromobilnost, iako to rezerviše samo za odabrane modele.


911 za struju?

Ova tema ostaje tabu. Nasljednik Caymana i Boxstera zasigurno će biti potpuno električni. Ali možda je to dobar potez?

Povodom 100.000 proizvedenih automobila Porsche se pohvalio Taycanima s najvećom kilometražom

Rekorder je ovdje Jean-Hubert Revolon, vlasnik transportne kompanije iz Francuske. Svoj je Porsche kupio sredinom avgusta 2020. i od tada je prešao 188.119 kilometara. Ovo je verzija 4S, koja se uglavnom koristi za duga putovanja od Lyona do Švicarske, Italije i Njemačke.

Drugi spomenuti primjerak je od aprila 2020. prešao 113.977 kilometara, a vlasnik mu je Guillaume Takvorian, farmaceut iz Marseillea. Taycana koristi za poslovna putovanja u okolne gradove.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.