x

Lakersi konačno nekog pobijedili

Portland nemoćan protiv Atlante, Jusuf Nurkić nije blistao

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć od Atlante Hawksa sa 123:114.

Portland sinoć nije blistao u meču protiv Atlante, a jedini raspoložen u ekipi Trail Blazersa bio je Damian Lillard dok je pomoć ostalih saigrača ovaj put izostala.

Atlanta je odigrala veoma dobar meč i na kraju je zasluženo stigla do pobjede. Hawksi su nakon prve četvrtine vodili sa 32:31, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 68:62 za Atlantu.

Portland je držao priključak cijelu utakmicu, ali jednostavno nisu imali snage da dođu do preokreta i prelome utakmicu. Hawksi su zadržali svoju prednost i na kraju su slavili sa 123:114.


Najefikasniji u ekipi Atlante bio je Danilo Galinari sa 28 poena i osam skokova, dok je Bogdan Bogdanović ubacio 25 poena. Istakao se još i Trae Young sa 21 poenom, te je ovaj trio najzaslužniji za novu pobjedu Atlante.

U ekipi Portlanda je bolji od svih bio Lillard koji je meč završio sa 33 poena i osam asistencija.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić se sinoć nije baš proslavio. Na parketu je proveo skoro 24 minute i uspio je da upiše četiri poena, devet skokova i dvije asistencije.


Treba istaći da su pobjedu konačno upisali i LA Lakersi koji ove sezone ne igraju u najboljoj formi. Lakersi su uspjeli da pobijede Denver Nuggetse sa 93:84 i prekinu lošu seriju.

Aktuelne NBA prvake do pobjede je vodio Anthony Davis sa 25 poena, sedam skokova i jednom asistencijom. U ekipi Denvera ponovo sjajan je bio Nikola Jokić koji je meč završio sa 32 poena, devet skokova i pet asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.