x

MASERATI

Posebno izdanje novog GranTurisma

Imat će naziv PrimaSerie i napravit će 75 primjeraka


Maserati ističe slavnu historiju svojih GT modela posebnim izdanjem novog GranTurisma, pod nazivom PrimaSerie. Bit će napravljeno samo 75 primjeraka – što se odnosi na 75. godišnjicu Maseratijevog prvog grand turera, A6 1500.

Proizvodnja PrimaSerie modela bit će podijeljena između dvije konfiguracije: Grigio Lamiera i Nero Cometa

Maserati tvrdi da PrimaSerie „pojačava iskustvo svemoćnog GranTurismo Trofea“, iako se čini da su modifikacije ograničene na kozmetiku. U verziji Grigio Lameira tu je siva mat boja sa crvenim detaljima na spoljašnjim logotipima Maseratija, otvorima za vazduh i točkovima.

Ovo je u kontrastu sa dodatnom oblogom od karbonskih vlakana kod modela Trofeo. Tu je i oznaka „75. godišnjica“ na centralnim poklopcima točkova. Verzija Nero Cometa donosi crnu mat boju i zamjenjuje crvene detalje zelenom.


U kabini su crne i sive kožne presvlake sa izborom crvenih ili zelenih šavova, u zavisnosti od izbora konfiguracije. Na svim naslonima za glavu izvezeno je 75. godišnjica. Uobičajeni nivoi opreme Trofeo važe za PrimaSerie s digitalnim ekranom za vozača od 12,2 inča, centralnim ekranom za informacije i zabavu od 12,3 inča i još jednim ekranom osjetljivim na dodir od 8,8 inča za kontrolu klime, plus Sonus Faber zvučnim sistemom.


Maserati nije objavio posebne informacije o pogonu PrimaSerie, ali se očekuje da će on ostati nepromijenjen u odnosu na Trofeo.

To podrazumijeva V6 jedinicu sa dva turbo punjača preuzetu iz supermodela MC20, koja proizvodi 550 KS i 650Nm maksimlanog obrtnog momenta. Sprint od 0-100km/h traje 3,5 sekunde, a maksimalna brzina je 330km/h.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.