x

za istinske fanove

Posjetite Edinburgh i prenoćite u magičnom hotelu Harryja Pottera

Ukoliko ste veliki ljubitelj franšize o svijetu čarobnjaka, te želite posjetiti grad u kojem je ona napisana, spakujte kofere i zaputite se u Edinburgh. Ovaj škotski grad je bogat različitim sadržajima, a prenoćiti možete u jedinstvenom Hogwarts hotelu.

Mjesto gdje knjige spisateljice J.K.Rowling oživljavaju nalazi se u Edinburghu i sređeno je tako da u potpunosti nalikuje Hogwartsovskim prostorijama. Glavna prostorija je uređena u stilu kuće Gryffindor, te su zidovi oblijepljeni autentičnim tapetama, a sa plafona vise lebdeće svijeće.

Ovo odmaralište ima nekoliko specijalnih predmeta koji su pripadali spisateljici franšize, a koje će fanovi imati priliku koristiti prilikom boravka. Jedna od tih stvari je i stol koji je Rowling koristila prilikom pisanja knjiga.

Interesantno je da je ovaj stan uredila velika obožavateljica ovog filma, te je sve predmete mjesecima prikupljala na aukcijama. Ona se zove Yue Gao, a sebe smatra "superfanom" Harryja Pottera.

"Proputovala sam mnogo zemalja i usput skupljala sitnice koje se sada nalaze u ovom stanu. Tu su neke stvari koje nećete moći naći nigdje drugo", kazala je Gao.

Noćenje u ovom stanu koštat će vas 192 dolara, a potrebno je rezervisati mjesto ranije jer je potražnja za ovim prenoćištem velika.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.