x

POSLIJE SMS PROTIV VUČIĆA UMRO U ZATVORSKOJ LUDNICI Šok na sahrani: Leš prekriven modricama!

CRVENKA - Milorad Nikolić (45) iz Crvenke, koji je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića, a koji je potom preminuo 14. juna u zatvorskoj bolnici, sahranjen je juče na groblju u svom rodnom mjestu.

Na vječni počinak Milorada je u bijelom kovčegu ispratila porodica, rođaci i mnogobrojni prijatelji. Svakome od njih na licu se vidjela bol, ali i gorčina jer se opraštaju od čovjeka za koga kažu da nikome ništa nažao nije učinio.

 

Podsjetimo, Nikolić je uhapšen 14. decembra 2016. pod optužbom da je ugrozio sigurnost premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića tako što je prijatelju poslao nekoliko SMS poruka. Nedjelju dana kasnije prebačen je u zatvor u Beogradu, gdje je 14. juna preminuo. Zvanično, usljed prestanka rada srca.

 

Neposredno prije sahrane kratkim govorom okupljenima se obratio Miloradov brat Dragan, koji je naglasio da mu je brat bio nevin zatvoren.

 

- Našeg Milorada su nepravedno zatvorili, drogirali, tukli i na kraju ubili. Znao je da se živ neće vratiti. I pored toga, govorio mi je da svima oprašta i da čuvam svoju djecu. Tražio je da njegove organe damo drugima i tačno naveo mjesto gdje da ga sahranimo. Oni koji su ga ubili prevarili su se - Miloradova djela govore o njemu i sada žive. Milorad je bio naš ponos i naučio nas je da živimo pravedno - rekao je brat Dragan Nikolić i dodao da je više puta pokušavao da sazna zašto mu je brat zatvoren, ali da do odgovora do danas nije došao.

 

Prije nego što je kovčeg sa Miloradovim tijelom spušten u raku, nesrećna majka Draga zajaukala je od bola.

 

- Sine moj lijepi, kako će majka bez tebe! Ubiše te, sine, jer tvoj duh nisu mogli da slome - ponavljala je slomljena od bola majka nesrećnog Milorada.

 

Nakon sahrane, porodica Nikolić skupila je snagu da porazgovara sa ekipom Kurira na groblju. U tom razgovoru Dragan nam je napomenuo da sumnja da su njegovog brata tukli u zatvoru.

 

- Želio sam da se oprostim od brata i da ga vidim posljednji put. Kada sam otvorio sanduk sa Miloradovim tijelom, šokiralo me je što su se na njegovoj glavi vidjele modrice. Imao je masnicu na čelu, oko očiju i na nosu i po rukama! Sumnjam da su ga, pored toga što su ga sve vrijeme drogirali lijekovima, i fizički maltretirali - kaže za Kurir Dragan Nikolić.

 

On dodaje da se neće zaustaviti i da će tražiti pravdu za smrt svog brata.

 

- Milorad nije bio osuđen, postojala je optužba koja nije bila dokazana. Na prvom vještačenju otkrivena mu je paranoidna šizofrenija, na drugom se njegovo stanje popravilo, ali nisu skinuli dijagnozu. Poslije drugog vještačenja stručnjaci su rekli da bi on mogao da nastavi normalan život uz terapiju lijekovima. Međutim, tužilac je tražio supervještačenje, koje je bilo 2. juna, a rezultati još uvijek nisu stigli - kaže brat.

 

Prema njegovim riječima, Milorada je do slobode dijelilo samo nekoliko dana.

 

- Uskoro je trebalo da mu istekne pritvor i da ga puste kući. Ali očigledno nekome nije nije odgovaralo da Milorad bude na slobodi - dodao je Nikolić.

 

Dragan Nikolić otkriva da je njegovom bratu Miloradu prijećeno porukama više godina unazad, prije hapšenja.

 

- Milorad je dobijao razne poruke. Prijetili su mu da će mu pobiti bratance, da će mu ubiti majku. On je gledao da zaštiti i moju djecu i našu mamu. Ni danas mi nije jasno zašto je dobijao te prijetnje jer on nije htio o tome detaljno da priča - kaže brat.

 (Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.