x

Posljednji Šabanov snimak koji će vam pocijepati srce! Kralj je otpjevao: Ali, evo, sad se kunem bar još jednom dok ne umrem...

Društvene mreže su tokom jučerašnjeg dana "eksplodirale". Najprije niko nije mogao da vjeruje da je Šaban stvarno poginuo, ali kada je ta vijest potvrđena, uslijedile su poruke od kojih se slamaju i najtvrđa srca. Od Šabana su se opraštale kolege, ali veličina jedne legende ogleda se zapravo u tome koliko je "običnih ljudi" uputilo posljednju poruku "kralju narodne muzike".

Baš jedna od takvih jeste i poruka koju je ostavila Jasmina Haliliović. Ona je na Fejsbuku okačila snimak Šabana Šaulića koji u klubu u kojem je posljednji put nastupio pjeva pjesmu "Žal". Jasmina je i napisala rečenice koje će vas natjerati da zaplačete.


"Svijet je ostao bez kralja narodne muzike. Doživjela sam ga zadnji put. Nadam se da mu je dobro tamo gdje je sad.. Nikad neću zaboraviti koji osjećaj mi je dao tu noć, sa njegovim prelijepim pjesmama.

"Odlaziš, odlaziš, rušiš mi sve. U srcu mom je bolna praznina.."


Svi mi na nebu imamo nekoga za koga se molimo, nekoga za kim vječno plače naše srce i jeca duša. Nedostajanje bol i tuga ostaju zauvijek u nama kao i naša ljubav za njih, koja traje i nikada neće umrijeti. Ona živi u nama do zadnjeg otkucaja srca. Voljeni nikad ne umiru".

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.