x

IZGUBIO BITKU

Posljednjih 10 dana u životu Laneta Gutovića: Hitno primljen na VMA, priključen na respirator, sa bolešću se borio do kraja!

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Prije 12 dana, 13.8. uveče u domaćim medijima odjeknula je vijest da je glumac hitno primljen na VMA. Tada se kratko sumnjalo da je glumac pozitivan na korona virus, ali rezultati testa pokazali su suprotno.

Navodno, Gutović se već nekoliko dana osjećao loše i te nedjelje je već bio na pregledu u ovoj klinici, ali zbog drugih većih zdravstvenih tegoba.


Ekipa Kurira je još te večeri stupila u kontakt sa glumcem, koji se našim novinarima javio u svom stilu:

"Nemojte me zvati u bolnici sam, testiran sam na korona virus", rekao je Lane Gutović, a na pitanje da li se osjeća dobro i glumac je sa blagim osmijehom odgovorio:


"Pa vidite da pričam sa vama, znači da sam dobro", a onda je proslijedio telefon ljekaru koji nije mogao da nam da više informacija zbog povjerljivosti podataka o zdravstvenom stanju pacijenta.

Nekoliko dana kasnije, 19.8. medije je preplavila vijest da se glumcu stanje pogoršalo, te da je priključen na respirator.


Gutović je tada bio priključen na respirator, a do tog jutra je bio u stabilnom stanju i primao je kiseonik preko posebnog aparata.

Lane nije bio životno ugrožen kad je primljen u bolnicu, ali je, prema riječima ljekara, bolest takva, da je svakog trenutka moglo da dođe do negativnih promjena.

Njegovo stanje posljednjih dana bilo je kritično, a danas je izgubio borbu sa kratkom, ali opakom bolešću. Kako se navodi u medijima, glumac je bolovao o karcinoma pluća.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.