x

Kraljevi plaćaju klauzulu

Postaje najskuplji Argentinac ikada: Real Madrid je novog Galaktikosa locirao na Apeninima!

Real Madrid već neko vrijeme traga za novim Galaktikosima s obzirom Eden Hazard za sada ne opravdava uloženi novac, tačnije češće je van nego na terenu.

Velika želja Florentina Pereza je Kylian Mbappe, međutim dovođenje mladog Francuza na Santiago Bernabeu je za sada pušta želja s obzirom na PSG-ovu ponudu novog ugovora tešku 51 milion po sezoni.

Ako je vjerovati španskim i argentinskim medijima Real Madrid je novog Galaktikosa locirao na Apeninima. Radi se o Lautaru Martinezu koji odlično igra u dresu Intera.

TyC Sport izvještava kako su Kraljevi spremni platiti otkupnu klauzulu za 22-godišnjeg napadača koja iznosi 111 miliona eura te vraži do prve polovine jula.

Real bi Lautaru na stol ponudio ugovor vrijedan 14 miliona eura po sezoni što je mnogo više u odnosu na ono što strijelac 16 golova ove sezone trenutno zarađuje u Nerazzurrima.

U svakom slučaju pregovori će tek da započnu, a u slučaju realizacije transfera Martinez bi postao najskuplji Argentinac u historiji svoje zemlje jer nijedan njegov zemljak nije plaćen toliko novca.

Glavni rival Realu u dovođenju Martineza bit će Barcelona koja ovog napadača vidi kao idealnu zamjenu za Luisa Suareza, ključnu ulogu bi mogla odigrati i njegov odnos s Leom Messijem, međutim Katalonci nemaju namjeru aktivirati klauzulu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.