x

Napušta Leipzig

Postignut dogovor: Nagelsmann postaje novi trener Bayerna uz rekordnu odštetu!

Prema informacijama njemačkog Bilda, rukovodstvo Bayerna postiglo je dogovor s Julianom Nagelsmannom (33).

Nagelsmann će tako naslijediti Hansija Flicka, koji je već prije nekoliko sedmica najavio da napušta Bayern na kraju sezone i on će po svemu sudeći preuzeti njemačku nogometnu reprezentaciju.

Bayern će za Nagelsmanna platiti odštetu i do 30 miliona eura, što je će biti rekordna odšteta kada je u pitanju transfer jednog trenera. Mladi i perspektivni njemački stručnjak radi sjajan posao s Leipzigom, a zapažene rezultate ostvarivao je ranije na klupi Hoffenheima.

On je imao ugovor s Leipzigom do 2023. godine, ali je zatražio od kluba da mu, na osnovu dobrih odnosa i korektnosti, odobri preuzimanje velikana iz Minhena.


Što se tiče Flicka, on je u Bayernu radio nevjerovatne stvari proteklih sezona, ali je u tekućoj sezoni imao sukobe sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, s kojim se često nije slagao oko transfera i drugih stvari.

Flick će otići vjerovatno kao prvak Njemačke, to će mu biti druga uzastopna titula, ali titulu u Ligi prvaka nije uspio da odbrani jer je njegov klub ispao od PSG-a u četvrtfinalu zbog pravila o golu više u gostima.

Nekadašnji veznjak Bayerna je prošle sezone osvojio i Kup, zatim Superkup Njemačke, te Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrope. U sezoni 2019/20 izabran je od UEFA za trenera godine.


Imao je i impresivnu igračku karijeru u Bayernu jer je osvojio četiri titule, Kup i Superkup Njemačke, te je igrao finale tadašnjeg Evropskog kupa u sezoni 1986/87.

Brojni navijači Bayerna ovih su dana izrazili veliko nezadovoljstvo odlukom da Flick odlazi, a Salihamidžić ostaje. Čak je pokrenuta i peticija o smjeni nekadašnjeg reprezentativca BiH, kojeg u Bavarskoj smatraju jednim od najodovornijih za ne baš idealnu sezonu 2020/21 koja još nije završena.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.