x

SWIATEK BRANI ČAST

Potop favoritkinja na Roland Garrosu, samo jedna Top 10 teniserka u osmini finala

Poljska teniserka Iga Swiatek (20) ostala je jedina teniserka od Top 10 igračica među posljednjih 16 na ovosezonskom Ronald Garrosu te se tako potvrdila učestala praksa da veliki broj favoritkinja ispada rano na Grand Slam turnirima.

Naime, Krejčikova (braniteljica naslova), Kontaveit, Jabeur, Pliškova i Muguruza (bivša osvajačica) ispale su u prvom kolu, Sakkari, Sabalenka i Collins u drugom, dok je Paola Badosa predala meč trećeg kola.

Od poznatijih teniserki u igri je ostala još osvajačica Grand Slama i nekada treća teniserka svijeta Sloane Stephens (64. WTA), ali ona je specijalizirana isključivo za tvrdu podlogu.


I mnoge druge teniserke koje su znale bljesnuti u padu su forme, prije svega mlada 19-godišnja Britanka Emma Raducanu (12. ATP) koja je na oba ovosezonska Grand Slam turnira zapela već u drugom kolu.


Već danas su odigrana tri meča osmine finala, a u četvrtfinale plasirali su se Martina Trevisan (59. WTA), Leylah Annie Fernandez (18. WTA) i Cori Gauff (23. WTA).

S obzirom na formu, prva favoritkinja za osvajanje Roland Garrosa je mlada Swiatek koja sutra u osmini finala igra protiv Qinwen Zheng (74. WTA).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.