x

s lica mjesta iz podgorice

Potpisan protokol o saradnji Nacionalne turističke organizacije CG i Turističke zajednice KS! (Foto)

Potpisivanje protokola o saradnji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke zajednice Kantona Sarajevo upriličeno je danas u Podgorici u Crnoj Gori. Tom prilikom prisutnima su se obratili direktorica NTO Crne Gore Ana Tripković-Marković i predsjednik Turističke zajednice kantona Sarajevo Kenan Magoda te PR Sarajevo Film Festivala Andrijana Kopf (Copf).

Direktorica NTO kazala je da ove dvije organizacije imaju prostora za saradnju prije svega na razvijanju značajnog turističkog proizvoda i nastupima zajedničkim na udaljenim tržištima najprije.

- Postoje tržišta na kojima naše kolege iz Sarajeva imaju ogromno iskustvo i mi ćemo kod njih pronaći vroma korisne informacije - rekla je Tripković-Marković.

Dodala je da postoje tržišta na kojima i oni imaju zavidno iskustvo i vjeruje da će to kolegama iz Sarajeva pomoći. Istakla je da planiraju i saradnju u oblasti međunarodnih projekata bilo riječ o prekograničnoj saradnji, o transnacionalnim projektima ili bilateralnim projektima.

- Kao Sarajlija se lijepo osjećam u Crnoj Gori zahvaljujući divnim ljudima. Turizam je ono što spaja. Turizam je jedna čista emocija tako da sam sretan što sam ovdje u ime Turističke zajednice - rekao je Kenan Magoda.

Dodao je da će koristiti alat koji nudi NTO I da će im to koristiti pogotovo na EU projektima jer je kako kaže Turistička zajednica KS bila veoma slaba na tom području.

Andrijana Kopf izjavila je da ovogodišnji Sarajevo Film Festival počinje 12. avgusta i traje do 19. avgusta. Naglasila je da se na ovom festivalu prikazuje više od 200 filmova na skoro 20 lokacija u gradu.

- Vjerujem i radujem se da ćemo i ove godine ugostiti veliki broj građana Crne Gore - kazala je Kopf.

Nakon potpisivanja protokola Kenan Magoda uručio je maketu sarajevske Vijećnice kao poklon direktorici NTO.

.

.

.

.

Foto: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.