x

u pitanju turski državljani

Potraga za radnicima koji su upali u rijeku Bosnu zbog loših uslova obustavljena do sutra!

Potraga za dvojicom državljana Turske koji su danas upali u rijeku Bosnu dok su obezbjeđivali radove na dionici Koridora Vc, je privremeno obustavljena zbog loših uslova.

Danas oko 14 sati su dvojica radnika "Cengiz Insaat" kompanije ispali iz krana i upali u rijeku Bosnu. Potraga za njima je ubrzo počela, a osim specijalnih jedinica i spasilaca gorske službe spašavanja, uključile su se i kolege i mještani.

Međutim, zbog visokog vodostaja, nepristupačnosti terena i mraka potraga je obustavljena do sutra ujutru.

"Konstatujemo da zbog vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti da ih pronađemo. Nastavljamo potragu ujutru na osnovu onoga što su nam rekli svjedoci", rekao je Ramo Suljić, koandir specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

On dodaje da trenutno nema konkretnih tragova te da su im jedine vodilje informacije svjedoka koje se uzimaju kao subjektivni dokazi.

Potraga će biti nastavljena od mjesta nesreće pa nizvodno niz rijeku u zavisnosti od toga gdje ih budu vodili tragovi. Ujutru će započeti i uviđaj, a dežurni tužilac će izaći na teren, kao i članovi nadzornog odbora radova na Koridoru Vc.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.