x

POTRESAN STATUS BRATA EMINE (14) KOJA JE UMRLA OD MOŽDANOG UDARA: ``Otvori oči Minči moja i pogledaj me još jednom``!

Nakon što je iznenada, od moždanog udara, umrla djevojčica Emina Šekić (14), učenica 8. razreda Osnovne škole ``Bužim”, ovu opštinu prekrio je crni oblak tuge. Eminu oplakuje porodica, školski drugari, učenici, komšije… Ipak, njen prerani odlazak najviše je povredio njenog brata Aida Šekića, koji je sa svojim prijateljima na Fejsbuk profilu podijelio bol i tugu koju osjeća zbog smrti sestre.

- Bila si bratu radost, svjetlo na kraju tunela. Ali nažalost to svjetlo se ugasilo. Mrzili smo rastanke, a Allah nam dao iskušenje i veći rastanak. Svjestan sam da smo svi Allahovi i da mu se vraćamo. Ali nisam i nikad neću biti svjestan da si me ovako rano napustila. Nikad neću zaboraviti majkine riječi “Otvori oči Minči moja i pogledaj me još jednom”. Nikad neću zaboraviti tvoj osmijeh i tvoju milost. Ti si naša Džennetska ptica. Znam da ćeš me čekati tamo, a ja kad dođem prvo ću tebe tražiti, jer nisam te se nagledao. Nisam se napričao s tobom. Ostao sam te željan. Molim dragog Allaha da ti podari obećanu nagradu, i molim dragog Allaha da da našim roditeljima Sabura. Sad i zauvijek, voli te tvoj brat. Amin – piše na njegovom Fejsbuk profil.

 

Podsjećamo, djevojčica, kćerka Sulejmana i Zemine Šekić iz bužimskog naselja Mrazovac, preminula je nakon što joj je iznenada  pozlilo.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.