x

FURY OPTIMISTIČAN

Potvrđen revanš Furyja i Wildera: "Sada ću ga nokautirati!"

Prethodnog decembra Tyson Fury i Deontay Wilder priredili su najveći spektakl u boksu u posljednjih par godina, a odlukom sudija meč je završen remijem.

Sada je potvrđeno da će se revanš održati 22. februara.

Wilder, koji u dosadašnjoj karijeri ima skor od 41 pobjede i jednog remija, u meč unosi titulu WBC prvaka u teškoj kategoriji, dok Fury može ostati bez zvanja linealnog prvaka koje ima otkad je savladao Vladimira Klička 2015. godine.

"Dogovor je postignut između mene i Wildera. Ukoliko obojica slavimo u predstojećim mečevima, imaćemo duel 22. februara“, rekao je Fury za američki ESPN, a potom je komentarisao i prethodni duel sa Wilderom u kojem je bio blizu pobjede, a mnogi su ga kritikovali da je krajem meča previše rizikovao i ispustio siguran trijumf.

„Vjerovatno bi u svakom slučaju bio remi. Ja sam toliko vodio da sam morao da pobijedim i uprkos nokdaunu u posljednjoj rundi. Znao sam da će pokušati da me opljačkaju, pa sam krenuo ofanzivno“, istakao je Britanac.


„U revanšu moram da nokautiram Wildera, biću mnogo bolja verzija sebe. sada sam mnogo spremmiji nego što sam bio u decembru 2018. godine“, dodao je Fury.

Prije revanša sa Wilderom Fury će imati meč sa dosad neporaženim Šveđaninom Ottom Wallinnom 14. septembra u Las Vegasu.

Wilder će prije duela sa Furyjem također imati još jedan meč. Sukobit će se sa iskusnim Kubancem Luisom Ortizom, kojeg je početkom 2018. godine savladao nokautom.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.