x

Povezali se turski i zenički privrednici! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra

Razvojna Agencija Zeda, Centar za razvoj odnosa s Bosnom i Hercegovinom BIGMEV, u saradnji sa Gradom Zenica i Udruženjem poslodavaca, organizovali su poslovne susrete zeničkih i turskih privrednika.

Tokom susreta oko 70 domaćih privrednika razgovaralo je sa predstavnicima 25 turskih kompanija iz različitih oblasti kao što su građevinarstvo, obrazovanje, transport, turizam, popljoprivreda, trgovina, tekstil, prehrana i zdravstvo.

Cilj organizatora je bio napraviti ambijent za susret privrednika dvije države.

– Ovakvi susreti često rezultiraju vrlo konkretnim dogovorima ili projektima. Najvažnije je da se međusobno upoznaju i iskažu interes i posao ide dalje, – kaže direktor Zede, Senad Pašalić.

U Zenicu je doputovalo 25 predstavnika turskih kompanija iz Alanije. Željeli smo se upoznati sa privrednicima Bosne i Hercegovine i ugovoriti uzvratnu posjetu u Turskoj, istakao je predsjednik Privredne komore Albanije, Mehmet Šahin.

Zenica je ispunila sve potrebne uslove za BFC certifikat što znači da je prijateljsko okruženje za investitore.

– Zenica trenutno po mojim saznanjima nudi najbolje uvjete u Bosni i Hercegovini za investicije. Ovakvi susreti nam znače puno, – kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Privrednici su bili više nego zadovoljni ovakvim načinom povezivanja.

Foto : Sačak Ismir
Izvor : Zenica Info

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.