x

Zenica

”Povratak Krcka Oraščića” na scenu BNP Zenica! (Foto)

Na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica premijerno je odigrana baletna predstava „Povratak Krcka O.“. Jednu od najljepših baletskih priča na scenu je postavio Ars Centar Zenica u suradnji s profesorom plesnih umjetnosti Kevinom Dirksonom iz Čikaga.

Krcko Oraščić je bajka o djevojčici koja za novogodišnje praznike dobija na poklon drvenog lutka koji će je odvesti u svijet čarolije i mašte. Ovo je najizvođenija baletna predstava u svijetu koju cijele porodice s radošću i uzbuđenjem iščekuju svake godine. Novogodišnju baletnu predstavu „Povratak Krcka O.“ postavio je profesor plesnih umjetnosti iz Čikaga.

Partneri u projektu su i „Katolički Školski Centar“ Zenica i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“.

Kevin G. Dirckson profesor plesnih umjetnosti iz Čikaga (USA) je zadužen za cijelu postavku i režiju. U realizaciji baletne predstave priključili su nam se i partneri u projektu: Vlatko Rosić, ravnatelj – „Katolički Školski Centar“ Zenica, Miroljub Mijatović, direktor – „Bosansko narodno pozorište“ Zenica i HKD „Napredak“. Music : Chinese Dance from The Nutcracker, Op. 71 The Nutcracker, Op. 71: No. 9, Waltz of the Snowflakes “The Nutcracker”: Scene I: Decoration of the Christmas Tree Scene IV: Arrival of Drosselmeyer Masquerade Overture


.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.