x

Cutrone i Calabria za trijumf Rossonera

Povratak otpisanih: Milan srušio Romu na Olimpicu

Milan je konačno nakon dugo vremena ličio na ekipu koja je svojevremeno harala italijanskim i evropskih fudbalom, a to je najbolje osjetila Roma koja je poražena na domaćem terenu sa 2:0 u okviru italijanske Serije A. 

Rossoneri igraju u sjajnoj formi u posljednje vrijeme pod vodstvom Genara Gattusa, a po su potvrili večeras pobjedom u Rimu i povratkom u borbu za Ligu prvaka.

Prvi dio meča nije bio pretjerano zanimljiv i gledatelji nisu vidjeli previše od igre, pa se na odmor otišlo bez golova i većih prilika.

Ipak, drugi dio susreta donio je i dva gola, ali i dosta drugih uzbuđenja. Sve je počelo u 48. minuti kada je Cutrone pogodio nakon asistencije Susa za vodstvo gostiju. Milan je i nakon toga bio opasniji rival na terenu, ali Alisson je čuvao Romu. Ipak, u 74. minuti Nikola Kalinić je bio asistent, a Calabrija strijelac i prednost Milana bila je udvostručena.

Do kraja susreta Roma je napadala, a Milan je prijetio iz kotri, ali većih prilika na obje strane nije bilo i susret je završen rezultatom 0:2.

Milan je sada na 7. poziciji sa 44 osvojena boda, dok je Roma dva mjesta ispod sa šest bodova više. Treba spomenuti i to da je Edin Džeko igrao za domaće od 73. minute susreta.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.