x

Zenica

Povreda Kolašinca ne izgleda bezazleno, završio s longetom na nozi!

Poraz nogometne reprezentacije BiH od Finske u Zenici 3:1 označio je kraj naših nadanja da se možemo domoći baraža za Svjetsko prvenstvo, a osim neočekivanog rezultatskog posrtaja, susret je ostao i u sjeni, po svemu sudeći, teške povrede Seada Kolašinca.

Nogometaš Arsenala je u 37. minuti morao napustiti teren nakon grubog faula Jukke Raitale, koji je zbog toga dobio i crveni karton.

Desni bek finske reprezentacije brutalno je startovao na zglob nogometaša Arsenala koji je bio u sjajnom prodoru, a engleski sudija Michael Oliver mu je bez mnogo razmišljanja pokazao put u svlačionicu.

Kolašinac nažalost nije mogao nastaviti meč, a zamijenio ga je Ermedin Demirović.

Stameni defanzivac je nakon ukazane pomoći završio u Kantonalnoj bolnica Zenica, gdje mu je na povrijeđenu nogu stavljena longeta i povreda se ne čini nimalo bezazlenom, jer se nije mogao samostalno kretati.

Čini se da je Kolašincu stradao lijevi zglob i jasno je da neće konkurisati za meč s Ukrajinom u utorak, a dok se čeka tačna dijagnoza i stepen povrede, našem Zmaju svakako želimo što brži oporavak i povratak na teren.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.