x

‘Povukao bih se da me netko dobije čistim sposobnostima’

Fernando Alonso kaže da se ne planira povući iz Formule 1 sve dok se osjeća ‘boljim od ostalih’ i sve dok može biti dobar u različitim aspektima vožnje i pripreme trkaćega vikenda, a smatra da je početak sezone bio ‘bolan’ i vjeruje da je mogao imati dvadesetak bodova više.

Alonso je dobro startao u sezonu i pokazao ohrabrujuću brzinu u Alpineu A522, uključujući kvalifikacijski krug u Melbourneu s kojim je prijetio vodećem trojcu prije kvara na hidraulici, ali serija pehova i mehaničkih kvarova dvaput su ga natjerali na odustajanje dok je u Australiji završio tek na 17. mjestu, donosi MAXF1.net.

Na posljednjoj utrci u Imoli Alonso je imao kontakt sa Schumacherom koji mu je oštetio pokrov desne bočne stranice pa je morao odustati nakon samo pet krugova.

Alonso je dva naslova prvaka osvojio je 2005. i 2006. s Renaultom uz još tri naslova viceprvaka s Ferrarijem 2010., 2012. i 2013., a iako će 29.7. napuniti 41 godinu Španjolac ne osjeća da bi se trebao povući dok vozi ovako dobro.


Na pitanje što ga drži u Formuli 1 unatoč činjenici da se već dugo ne bori za pobjede i što ove sezone ima tako malo sreće, Alonso je odgovorio: “Jer se osjećam bolje od drugih.”

“Kad se pojavi netko i vidim da me pobjeđuje čistim sposobnostima, kad vidim da više nisam dobar na startovima, da nisam dobar u pripremi bolida ili da je druga strana garaže sekundu brža od mene i da ne mogu pratiti ta vremena, možda ću podići ruku i reći: ‘Znate, ovo je vrijeme da počnem razmišljati o nečem drugom.”

“Ali u ovom trenutku osjećam suprotno, volim utrkivanje.”

Alonso se osvrnuo i na lošu sreću na prve četiri utrke zbog koje ima samo dva boda iz prve utrke sezone u Bahrainu dok momčadski kolega Ocon ima 20 bodova i drži deveto mjesto u poretku vozača.


“Radije bih sezonu završio dobro nego startao dobro i završio loše,” rekao je Alonso.

“Ako želite izabrati na jedan način onda bih radije obrnuto i završio s boljim performansama. Ali istovremeno, kad gledate utrke na TV-u, a ja sam ih previše gledao u prve četiri utrke, i imate samo dva boda u prvenstvu umjesto možda 25 ili 30, to je bolno.”

“Sjećam se prošle godine nakon Imole sam imao samo jedan bod i sezona je u tom trenutku počela grubo, ali završili smo visoko u prvenstvu i bili prilično konkurentni. Vidjet ćemo možemo li ove godine učiniti isto.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.