x

stiže osvježenje

Pozdravite se s lijepim vremenom: Narednih dana kiša, pljuskovi i grmljavina!

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ), građani Bosne i Hercegovine uskoro će predahnuti od visokih temperatura.

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Porast oblačnosti prema kraju dana i u večernjim satima, ponegdje na sjeveru i istoku Bosne može uvjetovati kišu ili lokalne pljuskove. Vjetar će biti slab do umjeren, na momente i pojačan južnog smjera. Najviša dnevna temperatura će biti od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.


U petak, 16. jula, u Bosni će biti umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u Bosni s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura će biti od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.


U subotu, 17. jula, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će povremeno biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura će biti od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.


U nedjelju, 18. jula, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura će biti od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.