x

NAŠAO SE NA UDARU JAVNOSTI

Poznajem mu oca, dalji smo rod: Pisac Vladimir Kecmanović o dječaku ubici i optužbama da mu je njegova knjiga bila inspiracija!

Pisac Vladimir Kecmanović našao se na udaru javnosti kada je objavljen tekst koji ga optužuje da je njegova knjiga "Kad đavoli polete" bila inspiracija dječaku ubici (13), koji je početkom maja počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Da stvar bude još gora, pisac ima isto ime i prezime kao otac dječaka ubice, a i dalji su rod. Pisac kaže da je "optužen" zbog fikcije i da se njegov advokat već bavi time.

- Ne znam kako bi takav idiotizam mogao da se komentariše. Kada se desilo to ubistvo, zbog istog prezimena kao najmlađi masovni ubica na svijetu, bilo je raznih budalaština na društvenim mrežama na koje nisam ni reagovao, prije svega zbog pijeteta prema žrtvama i njihovim porodicama - kaže pisac.


U početku su ga svi pomiješali sa ocem dječaka ubice, a kako kaže, sa tom porodicom je u dalekom srodstvu.

- Poznajem oca i ne mogu ništa loše da kažem, istraga će utvrditi šta je i kako. Angažovao sam advokata koji će utvrditi ko stoji iza ovoga. Mnogo je imbecilniji napad na knjigu. Da nije ovako strašan kontekst, bilo bi smiješno. Moj roman govori o orvelovskom svijetu i on je metafora tog svijeta. A upravo ovo što se događa nam i govori o tome. Iako djeluje nemoguće, izgleda da možete da budete napadnuti zbog fikcije - kaže pisac.


Ipak, ističe, da to nije najgore.

Mladi mu u ogromnom broju šalju zahtjeve za prijateljstvo zbog prezimena.

- Zbog imena i prezimena ja dobijam neograničen broj zahtjeva za prijateljstvo mladih iz svih krajeva svijeta koji su članovi fan grupa dječaka ubice. Potpuno nevjerovatno. I to da najmlađi masovni ubica na svijetu postaje zvijezda velikog broja ljudi. U ovom trenutku ja ne vidim ništa drugo do vraćanje Bogu. Ja drugo rješenje ne vidim - kaže Vladimir Kecmanović.


Da li ste krivi ili niste krivi nije važno, važno je samo da ste nekome zapali za oko, ističe dalje. Na pitanje da li zna da ga optužuju da je nasilje počelo od "Senke nad Balkanom", ističe da to nije vidio.

- Svako umjetničko djelo, ako je dobro, govori protiv nasilja. Mi ne živimo u vremenu u kome umjetnička djela utiču na mlade, u kome idiotizam utiče na mlade. Ovo je vrijeme u kome budala ima prednost - rekao je Vladimir Kecmanović za "Prvu" i dodao da se nada da će sve preduzete mjere pomoći žrtvama ovog stravičnog masakra.


Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.