x

Poznati ruski terenac stiže u Ameriku

Kompanija Bremach ponudila je američkim kupcima prepakovani UAZ Patriot po cijeni od 26.405 dolara.

Modeli ruskih proizvođača su prava rijetkost u Sjedinjenim Državama, ali firma Bremach smatrala je da jedna klasa vozila iz Rusije ipak ima potencijala na američkom tržištu.

U pitanju su terenci koji su projektovani za ruska bespuća i koji su se već dokazali u najtežim uslovima eksploatacije. Jedan od njih je UAZ Patriot, koji je pod oznakom Bremach 4x4 predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Iako na prvi pogled izgleda kao "prepakovan" UAZ Patriot, ovaj terenac je prilagođen i homologovan specijalno za tržište SAD.

Kupcima će biti ponuđene dvije varijante - jedna više u SUV stilu i druga ekstremno terenska, sa zaštitnim dodacima na donjim dijelovima karoserije.


Za pogon je upotrijebljen 2,7-litarski benzinac sa 16 ventila koji proizvodi 150 KS (112 kW). Snaga se prenosi na sva četiri4 točka putem 6-stepenog automatika.

Kako navodi Bremach, model je opremljen Bosch elektronskim i bezbjednosnim sistemima. Standardna oprema uključuje LED dnevna svjetla, 18-inčne alu-felge sa gumama dimenzija 245/60R18, elektropodizače svih prozora, kožni volan sa grijačem, multimedijalni sistem sa 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, audio-sistem sa šest zvučnika i grijana sva sjedišta.

Kupci po želju mogu da doplate za specijalni 4×4 Off-road paket koji između ostalog sadrži i 17-inčne Raceline točkove i terenske pneumatike Goodyear A/T 265/65 R17, po cijeni od 3.650 dolara. Inače, bazična cijena ovog terenaca u SAD je 26.405 dolara.

Kompanija će uskoro homologovati i kamionet varijantu Bremach 4×4 Pickup, koja će se također prodavati na američkom tržištu.


Inače, Bremach je osnovan u Italiji pedesetih godina 20. vijeka kao kompanija specijalizovana za terenske kamione. Američki ogranak osnovan je 2010. u Nevadi i bavi se, između ostalog, i razvojem hibridnih i električnih pogonskih sistema, kao i vodoničnih gorivnih ćelija, a posljednjih godina su se angažovali da dovedu ruski UAZ na američko tržište.

Vozila koja će se prodavati u SAD sklapaju se u južnoj Kaliforniji, a Bremach navodi da je već počeo da prima rezervacije za svoja vozila uz depozit od 100 dolara.

Kompanija nudi garanciju na pet godina ili 60.000 pređenih milja (oko 96.500 km), u kombinaciji sa garancijom na motor od 10 godina ili 120.000 milja (oko 193.000 km).


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.