Pravi izbor za prazničnu trpezu: Torta sa ukusom JAFE!
Idealna torta za prazničnu trpezu.
Umjesto da kupujete slatkiše ili gotove torte, odvojite malo vremena, nekoliko jednostavnih sastojaka i uživajte u ovom ukusnom desertu.
Sastojci:
- 600 grama narandže,
- 10 jaja,
- 250 grama šećera,
- 2 vanil-šećera,
- 200 grama čokolade za kuvanje,
- 300 grama mljevenih oraha.
Priprema:
Narandže ogulite i odvojite kriške. Kuvajte ih oko 30 minuta na laganoj vatri, a potom ih ohladite. Ohlađene narandže usitnite i napravite kašu.
Umutite snijeg od bjelanaca. Žumanca, šećer i vanil-šećer pjenasto umutite, pa tu smjesu dodajte u narendanu čokoladu, orahe i narandže. Dobijenu smjesu sjedinite sa snijegom od bjelanaca.
Pecite u rerni, prethodno zagrijanoj na 180 stepeni oko 80 minuta. Kada se ispeče, tortu ostavite u rerni još oko 45 minuta da se ohladi, kako tijesto ne bi splasnulo.
Pečenu tortu prelijte glazurom od tamne čokolade i ukrasite kolutićima jafa keksa ili narandžama.
Izvor: Kolektiv.me
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.