x

Pravilo 2-2-2 koje može učiniti čuda za vezu

Opet ćete osjetiti da vam nema nikoga bližeg.

Često se događa da ljudi koje vežu dugogodišnje veze, život i djeca zaborave da nisu samo partneri, već i ljubavnici. Ujutro, odmah nakon što se oglasi alarm, otrčite do kupatila i jurite na posao umjesto da još malo ležite u krevetu, mazite se ispod pokrivača, pričate snove, dijelite planove za dan. Nakon posla gledate TV serije ili telefon, umjesto da razgovarate ili se zabavljate zajedno.

Ukoliko shvatate da već dugo živite zajedno kao komšije, da imate sve manje zajedničkih aktivnosti, ako izuzmemo šetnje s djecom, kuhanje i čišćenje, da ste izgubili kontakt jedno s drugim, pravilo 2-2-2 je baš za vas, jer neće dopustiti da rutina uništi ljubav, već će vezu učiniti svježom i uzbudljivom.

Opet ćete osjetiti da vam nema nikoga bližeg. Ono što je najvažnije, nemojte čekati da se svaki dan pretvori u dan mrmota. Oslobodite prostor u svom kalendaru i volite se istinski.

Svake druge nedjelje

Prva dvojka u pravilu 2-2-2 odnosi se na zajedničke obroke na svakih 14 dana. Odaberite šik restoran ili kafić. Rezervišite unaprijed, tako da sigurno pronađete mjesto i da večer ne postane razočaranje. Neka ovo bude iznenađenje za nekoga od vas. Naredni put neka druga osoba pripremi iznenađenje odabirom drugog mjesta za večeru. Možda ćete otići u italijanski kafić u kojem ste imali prvi dejt. Možete i pogledati koji su se novi tržni centri otvorili u kraju, a u njima novi kafići.

Neka to danas bude ugledan restoran, a drugi put mali šank sa tri stola. Internet nudi mnoge mogućnosti za otkrivanje takvih mjesta. U ovakvim izlascima postoji još jedan plus - stvarate priliku jedno drugome da se dotjerate i kućnu trenerku zamijenite za haljinu ili odijelo, i vidite jedni druge u drugačijem, ljepšem svjetlu.


Svaka dva mjeseca

Druga dvojka znači vikend samo za vas - bez kupovine, čišćenja stana i ostalih obaveza. Isključite telefone, odvezite se na novu lokaciju, rezervišite hotelsku sobu na nepoznatoj lokaciji koju možete odabrati samo zatvaranjem očiju i upiranjem prsta u kartu. Imat ćete vremena za iskrene dijaloge: o snovima, o mislima i pogledima, o osjećanjima.

Pravi razgovor nije o rutinskim stvarima, brigama oko stana, posla, već o onome što se već dugo vrti u mislima, ali nije bilo vremena da se kaže. Ukoliko, pak, sjedite u četiri zida i vaša tijela zahtijevaju kretanje, ništa nije više okrepljujuće i osvježavajuće od velnes izleta ili pješačenja u paru, bez prijatelja i djece. Mogućnosti su beskrajne, najbolje je odabrati ono u čemu se najviše pronalazite kao par. Probajte nešto novo. Vjerovatno će to pružiti podsticaj vezi.


Svake druge godine

Svake druge godine vašeg partnerstva morate, prema pravilu 2-2-2, ići na odmor udvoje. Pokušajte da odložite telefone ili još bolje, isključite ih, čak i ako stvarno želite da pošaljete fotografije i snimke. Tako možete uživati u trenutku, više se gledati u oči i stvarati uspomene koje pripadaju samo vama. Ukoliko ipak želite da zabilježite prelijepe zalaske sunca ili romantičan doručak u krevetu, sve snimite kamerom.

Zvuči staromodno, ali nećete moći odmah da podijelite fotografiju sa svojim pratiocima. Živite ispunjene trenutke nakon odmora kada prebacite video-zapise na računar. Tada možete da birate najbolje fotografije za društvene mreže bez žrtvovanja romantičnih trenutaka.

Ako smatrate da je pravilo 2-2-2 previše kruto ili neizvodljivo, uvijek ga možete prilagoditi svojim potrebama, i ponuditi nešto svoje.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.