x

Pred Bosnom i Hercegovinom tri vrlo bitne utakmice!

Bosna i Hercegovina je smještena u grupu D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu, a već početkom idućeg mjeseca odigrat će tri vrlo bitne utakmice. Dvije od njih bit će upravo u sklopu tih kvalifikacija, dok će jedna biti prijateljski ogled. Upravo će ona prva biti sjajna za sve ljubitelje nogometa jer će Bosna i Hercegovina gostovati kod aktualnih svjetskih prvaka Francuza. Nakon toga će uslijediti domaća prijateljska utakmica protiv reprezentacije Kuvajta, a ciklus od tri utakmice zaključit će se još jednom kvalifikacijskom utakmicom na domaćem terenu protiv Kazahstana.

Francuska – Bosna i Hercegovina (01.09.)

Francuska je trenutno vodeća reprezentacija skupine D sa sedam bodova iz tri odigrane utakmice. Oni su svladali BiH na gostovanju 1:0 te Kazahstan u Kazahstanu 2:0. Jedinu neriješenu utakmicu odigrali su na svom terenu protiv Ukrajine koja je uspjela odigrati vrlo dobro i remizirati 1:1. BiH trenutno ima odigrane samo dvije utakmice, a iz njih je osvojila tek bod. On je došao na gostovanju protiv Finske kada je bilo 2:2. U ovoj utakmici s Francuskom, domaćini će definitivno biti veliki favoriti po procjenama stručnjaka i kladionica poput onih na sportskokladenje24.com, ali budući da je sezona tek počela, možda postoji nada da bi Bosna i Hercegovina ovdje mogla doći do nekog povoljnog rezultata.

Bosna i Hercegovina – Kuvajt (04.09.)

Utakmica s Kuvajtom odigrat će se tri dana nakon kvalifikacijske utakmice s Francuskom, a riječ je o prijateljskom susretu u kojem će se reprezentacija Bosne i Hercegovine na najbolji mogući način pokušati pripremiti za nadolazeći kvalifikacijski meč s Kazahstanom. BiH će biti veliki favorit u ovom susretu, ali u njemu je rezultat zapravo najmanje bitan jer fokus će biti na što boljoj pripremi i na tome da se nitko od igrača ne ozlijedi.

Bosna i Hercegovina – Kazahstan (07.09.)

Utakmica s Kazahstanom definitivno će biti najvažnija u ovom periodu od tri utakmice jer će Bosna i Hercegovina igrati na svom terenu i biti favorit za uzimanje sva tri boda. Ako računamo da će Francuska vjerojatno uzeti to prvo mjesto koje vodi direktno na Svjetsko prvenstvo, velika će se borba voditi za drugu poziciju i dodatne kvalifikacije. Upravo je zato jako bitno osvajati bodove protiv protivnika kao što je Kazahstan jer upravo oni bi se na kraju mogli pokazati ključnima. Kazahstan je trenutno na istom broju bodova kao i BiH. Oni su, kao što smo ranije rekli, na svom travnjaku izgubili od Francuske 2:0, ali su iznenađujuće došli do boda protiv Ukrajine na gostovanju kada je bilo 1:1. Već je to dovoljan znak da ovog protivnika ne treba podcijeniti, ali unatoč tome, treba igrati na pobjedu i pokušati osvojiti sva tri boda.

Kvalifikacije teže no ikad

Ovaj je kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo najteži dosad jer samo će prvoplasirane ekipe ići direktno na to veliko natjecanje, dok će sve drugoplasirane ekipe ići u dodatne kvalifikacije gdje može biti izuzetno jakih i neugodnih protivnika. Iako je to prvo mjesto u grupi D vrlo vjerojatno već rezervirano za Francusku, Bosna i Hercegovina se mora nadati da može do drugog mjesta, a onda kroz dodatne kvalifikacije dobrim predstavama izboriti svoj drugi nastup na Svjetskom prvenstvu u povijesti.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.