Sarajevo
RECEPT
Predlažemo vam tik-tak krofnice
Vadite ih na ubrus da se ocijede od suvišne masnoće
Sastojci
1 veća jabuka
200 ml tečnog jogurta
1 jaje
5 kašika šećera
1 kasica vanilin šećera
1 kašika ulja
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
prstohvat soli
ulje za prženje
Priprema
Jabuku ogulite i narendajte. Zatim dodajte ostale vlažne sastojke (jogurt, jaje, rum, kašiku ulja, šećer i vanilin šećer), pa izmiksajte da se povežu.
Potom dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i prstohvatom soli.
Ulje sipajte u šerpu i ugrijte ga na srednjoj temperaturi.
Uzmite dvije kašičice, umočite ih u ugrijano ulje pa jednom zahvatite malu količinu smjese za krofnice, a drugom kašičicom smjesu lagano pogurajte sa kašike direktno u ulje.
Vidjet ćete da krofnice brzo poprimaju zlatnu boju, pa ih rešetkastom kašikom okrenite na drugu stranu.
Vadite ih na ubrus da se ocijede od suvišne masnoće.
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.