x

Zenica

Prednovogodišnji ‘Može bazar’ zeničkog Udruženja "Naš most"!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ovog vikenda počeo je tradicionalni prednovogodišnji “Može bazar” zeničkog udruženja “Naš most”, koji je prva tri dana postavljen u holu Tržnog centra “Džananović”, ali od ponedjeljka, 23. decembra do 30. decembra bazar će izmjestiti u prostorije tog udruženja u ulici Maršala Tita.

– Cilj nam je da u udruženju okupljamo osobe iz marginaliziranih grupa, ali za sada nam polazi za rukom da najviše okupljamo osobe “treće životne dobi”. Bazarom na javnim mjestima, osim što našim članovima omogućujemo da prodaju svoje rukotvorine i da se predstave, želimo i da regrutiramo novo članstvo te iniciramo ljude da posjećuju naše radionice – istaknula je predsjednica Udruženja “Naš most” Zdena Šarić-Pisker, koja napominje kako u svom prostoru organiziraju razne radionice.

Riječ je o radionicama, napominje Šarić- Pisker, tradicijskih vještina poput slikanja, veza, pletenja, pa do modernih kao što su izrade nakita, dekupaž, reciklaže… 

Udruženje trenutno ima oko 60 članova, ali se predsjednica Šarić- Pisker nada da će tokom iduće godine i dodatno omasoviti članstvo, privlačeći kreativne ljude iz raznih oblasti.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.