x

Predstavljen Lamborghini Huracan Tecnica

"Razjareni bik" predstavio je još jedno izdanje modela Huracan.

Lamborghinijev superautomobil sa V10 agregatom se polako približava kraju karijere, ali još uvijek nije spreman da kaže zbogom. Italijanski proizvođač nastavlja da diverzifikuje svoj portfolio plasiranjem specijalnih verzija postojećih modela, čime ostvaruje osvježavanje game i pojačava prodaju.

Huracan Tecnica smješten je tik ispod ekstremnog STO izdanja i kako navodi pres služba Lamba, namijenjen je onim kupcima koji namjeravaju da ga koriste kako na javnim drumovima, tako i na stazi. Pogoni ga atmosferski V10 motor koji u ovom slučaju isporučuje ogromnih 640 ks i 565 Nm.


Uz upotrebu perolakih materijala, Italijani su uspjeli da održe masu na poprilično niskom nivou od svega 1.379 kg. Naravno, uz takvu malu masu i pomenutu snagu, mogu se očekivati impresivne performanse. Lamborghini ističe da se do "stotke" stiže za 3,2 s.

Brend sa Apeninskog poluostrva poradio je na dizajnu ove posebne edicije, s tim da su se značajno ugledali na nedavno predstavljene automobile kao što je Sian. Sve u svemu, iako je došlo do vizuelnih izmjena, ipak se "iz aviona" i dalje vidi da je u pitanju još jedan Huracan.


Mada je Huracan Tecnica izuzetno interesantan automobil, ipak je to samo uvod u nešto specijalno što tek slijedi.

"Labudova pjesma" aktuelnog superautomobila trebalo bi da bude Sterato, verzija namijenjena za upotrebu i van asfalta. Vjeruje se da će i Sterato biti predstavljen u toku ove godine, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.