x

Predstavljen najveći kineski SUV Hongqi LS7

Kineski koncern čiji je kapital u rukama Vlade Narodne Republike Kine, FAW je tokom prethodnih godina ulagao ogromna sredstva kako bi uspostavio premijum marku Hongqi.

Investicije nisu utrošene uludo, pa je tako predstavljena gama civilnih modela iz serije H, a ona uključuje limuzine i krosovere, dok će manja porodica modela Q tek biti predmet širenja, a u planu je razvoj i sportskih četvorotočkaša koji će biti indeksirani kao serija S.

Ali, za imidž kineske marke će od presudnog značaja svakako biti najskuplja i najprestižnija serija modela L, a upravo u četvorotočkašima iz te palete se voze i rukovodeći najmnogoljudnije države na svijetu. Uskoro će debitovati i nove limuzine iz te serije, a to znamo jer se po globalnoj mreži vrzmaju fotografije kamufliranih prototipova iz te familije. Ali, prije toga je uprava FAW-a riješila da svijetu predstavi perjanicu s povišenom pozicijom sedenja, model Hongqi LS7.


Na specijalno organizovanom događaju zatvorenog tipa, unutar fabričkog kompleksa je istovremeno predstavljeno nekoliko modela, pa je to razlog zašto više pojedinosti o vozilima i nije objelodanjeno. Ali, neka opšta ideja konstruktora nam je posve jasna.

Veličina novog krosovera zvanog Hongqi LS7 jeste uporediva s dimenzijama koje nudi Cadillac Escalade ili pak Lincoln Navigator. Podsjetit ćemo da su te grdosije duge između 5,3 i 5,4 metara u standardnim izdanjima, dok je prema preliminarnim podacima kineski džin još duži, i to 5,5 metara od najisturenijeg do najzabačenijeg dijela branika.


Hongqi LS7 je oslonjen na okvir, na šta je "nadzidana" karoserija. Opremljen je nezavisnim vješanjem za svaki točak zasebno, dok je sam stil vozila izveden u duhu korporativnog identiteta koji je kreirao bivši šef dizajna ostrvske marke Rolls-Royce. Pričamo o čovjeku koji se zove Žil Tejlor i koji je u FAW stigao tokom 2018. godine, prenosi AutoRepublika.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.