x

Predstavljen novi Jaguar XF za 2021.

Britanski proizvođač je nakon pet godina osvježio aktuelni XF. Jaguar je objavio fotografije i tehničke detalje restilizovanog modela, a redizajnirane su obje varijante - limuzina i karavan.

Osim novim stilskim detaljima, Jaguar XF za 2021. može da se pohvali i određenim tehnološkim unapređenjima i novitetima na polju motorizacije.

Spoljašnjost automobila krase preoblikovana maska hladnjaka i novi farovi sa LED dnevnim svjetlima u obliku dva stilizovana slova "J".

Jaguarovi dizajneri su unijeli promjene i u izgled oba branika, a manje izmjene su pretrpjela i stop svjetla.

U putničkoj kabini zatičemo potpuno novi 11,4-inčni HD ekran multimedijalnog sistema, koji se ovdje pojavljuje prvi put na jednom Jaguaru.

U kompaniji kažu da je ekran dosta veći od prethodnog, ali i tri puta svjetliji.

Takođe je pojednostavljen način kretanja kroz menije na displeju, pa je vozaču sada znatno lakše da dođe do željenih funkcija i podešavanja na njemu.

Multimedijalni sistem je standardno opremljen Apple CarPlay i CarPlay sistemima za povezivanje sa smartfon uređajima.

Kupcima je na raspolaganju i 12,3-inčna digitalna instrument tabla koju je moguće konfigurisati na više načina, a tu je i head-up displej za bezbedniju i fokusiraniju vožnju.

Kada je riječ o motorizaciji, više nije u ponudi V6 agregat. Umesto njega na raspolaganju su dva 4-cilindarska 2.0 turbo-benzinca -slabiji sa 250 KS i 365 Nm, i snažniji sa 300 KS i 400 Nm.

Obje verzije su uparene isključivo sa 8-stepenim automatskim menjačem.

Slabiji Jaguar XF 2.0 se može naručiti sa zadnjim ili pogonom na sva 4 točka, a jači je dostupan samo sa pogonom na sve točkove.

U ponudi je i 2.0 turbo-dizelaš sa 204 KS i 430 Nm, povezan sa 8-brzinskim automatikom. Pogon je standardno na zadnje točkove, a može se dobiti i opcija sa pogonom na sva 4 točka.

Model sa dizel motorom opremljen takozvanim "blagim hibridnim" 48-voltnim sistemom.

Jaguar je za sada objavio samo cenu dizelaša, koji u Njemačkoj startuje od 49.909 evra.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.