x

Predstavljen novi Volkswagen Golf R Variant

Na početku podsjećanje da je Golf 8 Variant dugačak 463 cm, međuosovinsko rastojanje iznosi 268 cm, dok je zapremina prtljažnika 611 litara odnosno 1642 litara sa oborenim zadnjim sjedištima.

Za one koji međutim žele da kombinuju praktičnost jednog porodičnog karavana i performanse sportskog hečbeka kakav je Golf R, sada stiže i novi Golf R Variant.

Ovaj model pod haubom ima 2,0 litarski turbo benzinac sa 235 kW/320KS i 420 Nm obrtnog momenta, u paru 7-stepenim DSG mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.


Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 4,9 sekundi, dok je najveća brzina el. ograničena na 250 km/h (opciono 270 km/h).

U paketu su i pogon na sva četiri točka, Torque-Vectoring sistem, 18 ili 19-inčni alu točkovi, aero body kit (prednji spojler, pragovi, crni zadnji difuzor, zadnji krovni spojler...), gloss black detalji, mat hrom retrovizori, dotjerana maska, adaptivno DCC oslanjanje, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cijevi, jači kočioni sistem, plava kočiona kliješta, kao i sportska sjedišta sa Nappa kožom i plavim detaljima, kožni volan sa R oznakom i pedale od nehrđajućeg čelika.


Kao i ostale verzije, i Golf R Variant će u opremi imati novi infotainment sistem sa ekranom osjetljivim na dodir, digitalnu instrument tablu, "Travel Assist" sistem za poluautonomnu vožnju, kao i sistem Car2X koji novom Golfu omogućava da komunicira i razmjenjuje informacije sa okolinom.

Tržišno lansiranje je predviđeno za avgust, ali cijena još nije saopštena.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.