x

Predstavljen Rolls-Royce Ghost Black Badge

Rolls-Royce Black Badge Ghost je taman, brz i elegantan.

Rolls-Royce Ghost Black BadgeBlack Badge bi za Ghosta trebao biti ono što je gospodin Hyde za dr. Jekylla – mračni alter ego. Šta ga razlikuje? Čak 45 kilograma boje na karoseriji, što vam omogućuje da dobijete najdublju crnu boju u automobilskom svijetu. Tako ga zove Rolls-Royce, ali to je potpuno drugačija crna boja od Vantablacka.

Lak svjetluca s milion sitnih, bisernih čestica. Na njemu su dva sloja koji se na kraju ručno bruse kako bi se dobio efekt klavirske crne. Za razliku od naziva Black Badge, paleta modela još uvijek uključuje preko 40.000 boja – uključujući i nenametljivu svijetlosivu.

Dopustite mi da počnem od kraja

Zato vas pozivam u zadnji red. Black Badge Ghost ima upravo ono što možete očekivati ​​od Rollsa: nevjerojatno udobna sjedala, savršeno obrađena mekom kožom, puno prostora za ispravljanje nogu (na kraju krajeva, duga je 5,5 metara) i luksuznu atmosferu. Stražnja sjedala su odvojena kliznim naslonom za ruke s dvije tipke. Jedan otvara pretinac za rukavice upaljačem, dok drugi otkriva tipku za upravljanje funkcijama tableta ugrađen u naslone prednjih sjedala.

Jedna tipka dovoljna je da se ispred prevoženih straga otkriju dva ekrana osjetljiva na dodir s kojih možete npr. pregledavati web, gledati TV, pa čak i igrati igrice na povezanoj konzoli.


Skroman poput dvorca Windsor

Da biste nazdravili turniru osvojenom u FIFA-i, trebate pogledati u šank, skriven u daljnjem dijelu naslona za ruke, izvaditi dvije čaše iz njega i napuniti ih rashladnim šampanjcem. U trenutku nostalgije možete rasklopiti fotelje i udobno se smjestiti, diveći se galaksiji iznad glave, međutim naš pogled ide prema kontrolnoj ploči. OK, zapravo se može opisati kao minimalistički. Ovdje ima malo tipki, niti blještavih detalja – nema dijamanata ili bisera s kraljevske krune.

Pa kako znaš da je to Rolls kokpit?

Na primjer, zahvaljujući zvijezdama ispred očiju putnika, koje krase natpis “Ghost”. Točno 152 LED diode ugrađene su u ploču koja izgleda kao digitalni ekran, a zapravo je komad crno lakiranog drva. Slijedeći ideju jednostavnosti, ispod je postavljena još jedna ploča – izrađena od nekoliko slojeva karbonskih vlakana.

U redu, ali Black Badge se ne odnosi samo na materijale i sjajne tačkice. Riječ je i o pojačanom V12 motoru od 6,75 litara koji, prema podacima, u prosjeku sagorijeva 15,8 litara na 100 km i ispušta 359 g CO2 po km. U ovoj varijanti snažni agregat stvara oko 600 KS snage i 900 Nm okretnog momenta, što je 29 KS i 50 Nm više od standardnog Ghosta. Snaga se prevodi u prvih “sto” na mjeraču nakon 4,7 sekundi. Ako ste očekivali bolji rezultat, ne zaboravite da se radi o limuzini od skoro 2,5 tone.


Spirit of Ecstasy

I karakteristični lik na vrhu poklopca motora i rešetka dobili su tamniju boju. Lakiranje ovih elemenata bilo bi prejednostavno, pa je za njihovu doradu korišten specijalizirani krom elektrolit. Dojam je pojačan osvjetljenjem. Na njegovom vrhu su ugrađene LED diode koje ga osvjetljavaju na način da se ne krše standardi odobrenja. Tako je korištena refleksna tehnika – kromirani rubovi reflektiraju svjetlost koja dolazi odozgo, dajući vizualni efekt LED traka. Opet – držimo minimalizma.

Ko će ga voziti?

Mladi, uspješni kupci s dobrim novčanicima. Ljubitelji paradoksa koji žele luksuz i jednostavnost, skromnost i pažnju u isto vrijeme. Prema marki, idealan vlasnik je onaj koji “kao i ovaj automobil ide dalje od prihvaćenih standarda i ne gleda druge”.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.