x

3,6 SEKUNDI DO "STOTKE"

Predstavljena Alpina B7 sa 600 KS

Legendarni njemački tuner Alpina kreirao je svoju limuzinu baziranu na BMW-ovoj Seriji 7.

Alpina je svoju pažnju posvetila osvježenoj BMW-ovoj Seriji 7 koju pokreće 4,4-litarski V8 Biturbo motor čija je snaga od 600 KS i 800 Nm obrtnog momenta zadržana, ali se radilo na turbopunjačima, interkulerima i mapiranju ECU jedinice.

Automobil ima BMW-ov xDrive pogon na sva četiri točka koji omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi, desetinku manje u odnosu na ranije, odnosno desetinku manje u odnosu na model M760Li s V12 motorom.

Manji motor znači i 145 kg manje u odnosu na M760 tako da bi B7 trebao biti mnogo "oštriji" na cesti.

Poboljšani motor je uparen s BMW-ovim osmostepenim ZF automatskim mjenjačem sa specifičnim softverom za promjenu brzine pri naglom ubrzavanju.

Alpina je primijenila svoje standardne trikove kada je riječ o eksterijeru, a pažnju privlače 20-inčni Alpina Clasic naplaci od legura s Michelin Pilot Super Sport gumama. Moguće je dobiti i 21-inčne naplatke.

Ostalo je uglavnom nepromijenjeno osim dubljeg prednjeg splitera s natpisom "Alpina" te suptilnog lip spojlera nazad. U stražnji branik su integrisana četiri okrugla završetka izduvnih cijevi.

Novi izduvni sistem je napravljen od nehrđajućeg čelika te ima aktivna krilca za agresivniji zvuk u Sport modu. Pritisak na dugme Sport podešava i ovjes tako da se automobil spušta za 15 mm. Pri manjoj brzini se automobil može podignuti za 20 mm.

Unutrašnjost je presvučena Alpininom kožom i ukrašena drvetom, a digitalna instrument tabla ima unikatne grafike.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.