x

Predstavnici malih biznisa digli glas: 262.000 uposlenih može ostati bez posla!

Na Facebook grupi "Glas malih biznisa" koja je za samo tri dana okupila 23.000 vlasnika i uposlenika obrta i malih biznisa BiH pojavilo se otvoreno pismo, za koje im je u cilju da što prije dođe do Vlade KS i svih zastupnika u Vladi KS. Dopis će također biti dostavljen svim opštinama, gradovima, kantonima, entitetima, državi, premijerima i ministrima, a sve u cilju spašavanja blizu 262.000 uposlenih u oblasti malih biznisa.

Kako se u dopisu navodi, oko 75% zaposlenih iz oblasti malih biznisa bi moglo ostati bez posla. Navodi se i to kako je veliki broj obrtnika, mikro i malih firmi pogođen odlukama Kriznih štabova nastalih usljed pandemije Covid - 19.Većini je u potpunosti zabranjen rad. 

U nastavku prenosimo otvoreno pismo koje se pojavilo na Facebook grupi "Glas malih biznisa", kao i dopise koji će biti dostavljeni i za koje se nadaju da će neko reagovati i sačuvati radnike. 


- Ako danas i sutra ne budemo složni, hrabri, organizovani i ako ne budemo angažovani 24/7 blizu 262.000 uposlenih u oblasti malih biznisa može ostati bez posla. Nismo više u mogućnosti da čekamo pravnike i lektore, vrijeme je da:

svi članovi grupe (vas 22.000) ovo podijele na svom zidu. Danas trebamo zatrpati Facebook, neka se ništa drugo osim naši zahtjeva ne vidi.

da pošaljemo ove dopise svim opštinama, gradovima, kantonima, entitetima, državi

da dostavimo ove dopise svim premijerima i ministrima u vladama na svim nivoima

da pošaljemo ove dokumente (mailom, odštampano, viberom, messangerom) svim zastupnicima u skupštinama na svim nivoima

da pošaljemo ovo svim strankama i njihovim predsjednicima na svim nivoima

da ovo objave svi mediji kao ultimativni zahtjev svim vlastima na svim nivoima jer niko još nije ponudio takva rješenja

da budemo složni bez obzira na industriju iz koje dolazimo, na veličinu firme, opštine, grada, kantona, entiteta

Vrijeme je da pokažemo koliko smo sposobni, koliko nam je stalo, koliko smo svi zajedno glasni jer samo tako možemo pobijediti neozbiljne i nesposobne političare. Da im pokažemo šta znači kad se mi dignemo na noge.

Ja ne mogu sve sam, ali sigurno je da ću dati sve od sebe da to danas dobije Vlada KS i svi zastupnici u Vladi KS. Poslat ću na sve mailove koje pronađem. Printajte, nosite, šaljite. Bolje je da svi gore pobrojani dobiju po 100 puta isti dokument nego da ga ne dobiju nikako. Što više puta dobiju, više će se uvjeriti u ozbiljnost situacije i našu snagu.

I na kraju, želim uputiti poziv svim poštenim, odgovornim i razumnim političarima, koji prate ovu grupu, da nam pomognu, da se jave, da odštampaju sve ove zahtjeve i dostave strankama, vladama, skupštinskim kolegama iz svih stranaka, da pošalju na mail liste koje imaju. Mi nismo politička organizacija, nemamo političkih interesa. Mi samo želimo zaštiti porodice 262.000 radnika koji će ostati bez posla, jer to je 262 hiljade porodica, blizu 800.000 građana BiH.

Zatrpajmo ih zahtjevima, to je naša jedina šansa", naveo je Ejub Kučuk.


Svi vlasnici i uposlenici malih biznisa su pozvani da se priključe Facebook grupi: 
https://www.facebook.com/groups/951987258549264/?ref=share

.

.

.

.

.

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.