x

Zbog koronavirusa

Prekinuta Serija A!

Olimpijski odbor Italije odlučio je da obustavi Seriju A.

Utakmice 26. kola Serije A bile su pod znakom pitanja, no na kraju se odigralo bez prisustva publike i sa zabranom rukovanja među igračima i sucima.

Na kraju je odlučeno da se Serija A zaustavi do daljnjeg dok se situacija ne poboljša, a prventsvo će se najranije nastaviti 3. aprila.

Samo danas je u Italiji umrlo 97 ljudi od koronavirusa, ukupno 463, a oboljelo je preko 9100 osoba.

Pouzdani italijanski novinar Fabrizio Romano večeras je objavio kako je i zvanično Serija A suspendovana.

Premijer Italije Giuseppe Conte večeras je izjavio da je potrebno da se zaustave sva moguća takmičenja u državi i na prostoru cijele, a ne samo u Lombardiji koja je najugroženija.

"Nema više vremena, brojke govore o značajnom porastu zarazne prirode, intenzivnoj njezi i smrti. Naše navike moraju se promijeniti, moramo žrtvovati nešto za dobro cijele Italije. Zbog toga ćemo usvojiti još strože mjere. Potpisat ću novi dekret, koji se može sažeti rečenicom: 'Ostajem kod kuće'. Nema više crvenih zona, postoji samo Italija koja je zaštićena. Moramo izbjegavati putovanja osim iz dokazanih radnih razloga, zdravstvenih razloga ili drugih potrepština. Zabranjujemo sva javna velika okupljanja", rekao je, pa je dodao:

"Također imamo na raspolaganju strože mjere za sportske događaje. Serija A i sva sportska takmičenja bit će suspendovana. To navijači moraju da prihvate".

Inače, suspenzija se odnosi samo na domaća takmičenja, a ne na međunarodna, pa će dueli u Ligi prvaka i Evropskoj ligi biti igrani u Italiji, ali bez prisustva publike.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.