x

Preminula učesnica rijalitija: Vanja (30) se dugo borila sa upalom pluća, a onda je dobila sepsu!

Vanja Žikić, 30-godišnja Varaždinka koju je učestvovala u šou "Život na vagi", preminula je u riječkoj bolnici nakon što se pet dana borila s bakterijskom upalom pluća. Na kraju je dobila sepsu, a liječenje je otežavala i njena težina.

"Duboko smo potreseni viješću o Vanjinom preranom odlasku. Vanja je bila divan prijatelj, član tima i kandidat naše treće sezone projekta „Život na vagi“. Izražavamo saučešće porodici i prijateljima. Neka joj je laka zemlja!, potvrdili su iz produkcije.

Od Vanje se na društvenim mrežama opraštaju njeni kolege iz šoua, a među prvima to je napravio Marko Kregar koji je na Instagramu objavio zajedničku fotografiju i napisao: "Žika, počivaj u miru božjem".


Podsjetimo, Vanja je u šou ušla sa 140 kilograma, a kako je tada rekla, roditelji joj nikad nisu bili podrška u skidanju viška kilograma te joj je nedostajalo da je neko pogura naprijed. Rekla je da bi najsretnija bila kada bi uspjela da obuče pantalone manje od XL, da se zaposli kao frizerka, u čemu joj je odmagala njena težina.

"Želim da se promijenim, želim da osnujem porodicu, da osjetim ljubav. Teško mi je da slušam osuđivanja drugih ljudi, a i sebe same", rekla je na početku šoua.


"Imala sam problema s težinom od djetinjstva. U vrtiću i školi uvijek je bilo pogrdnih naziva. Kad si dijete, onda još nekako pređeš preko toga, ali kada uđeš u pubertet i vidiš da si drukčiji od drugih, onda se povlačiš u sebe", rekla je Vanja tada.

Varaždinka nije imala sreće u šou pa je prva ispala nakon što je izgubila 8,4 kilograma. Nakon izlaska uspjela je da skine još kilograma i pronašla je sreću u ljubavi uz dečka Denisa. 

.

.

.

.

Izvor: vecernji.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.