x

Preminula žena iz Doboja, još 22 zaraženih u RS!

Žena iz Doboja koja je bila zaražena koronavirusom je preminula, a radi se o pacijentici s više hroničnih oboljenja, potvrdili su iz Instituta za javno zdravstvo RS. U ovom bh. entitetu su u protekla 24 sata zabilježena još 22 slučaja zaraze koronavirusom.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 223 laboratorijskih uzoraka.

Radi se o 10 muških i 12 ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe, osam srednje i 10 osobe starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Zvornika, četiri iz Kostajnice, tri iz Teslića, po dvoje iz Banje Luke, Čelinca i Ugljevika i po jedno iz Vukosavlja, Prijedora i Trebinja i Foče. 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.607 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 118 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa do sada se oporavilo ukupno 1.123 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 31.473 osoba.


Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 70, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 30, a u opštim bolnicama 40. Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 79.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.172 osoba, a nadzor je završen kod 35.263 osoba. 

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.