x

DUGA BORBA S BOLEŠĆU

Preminuo Anthony Johnson (38), borac koji se dva puta borio za UFC titulu

Američki MMA borac Anthony "Rumble" Johnson (38) preminuo je nakon duge borbe s bolešću čiji detalji nisu otkriveni javnosti.

Johnson se u septembru prošle godine trebao boriti za naslov u Bellatoru, ali se povukao zbog zdravstvenog stanja pa je tako posljednju borbu odradio u maju 2021. godine kada je savladao Josea Augusta Barrosa.

"Rumble ima zdravstvenih problema. Želim da se svi mole za njega. Molite se za Anthonyja. Nije dobro. Ima jak duh, ali molite se za njega", rekao je njegov menadžer Ali Abdelaziz prošlog mjeseca u intervjuu za ESPN.


Inače, Johnson je o svom zdravstvenom stanju posljednji put govorio prije godinu dana.

"Volio bih da vam mogu detaljno reći koliko sam bolestan. Trebaju mi vaše molitve i nadam se da ćemo se vidjeti u 2022. godini. Nikad se nisam ovako bojao u životu, ali ostao sam jak uz podršku prijatelja i porodice", rekao je tada.


Johnson je u MMA svijetu imao status jednog od najboljih nokautera u historiji ovog sporta. U profesionalnoj MMA karijeri imao je 29 mečeva u kojima je ostvario 23 pobjede te imao šest poraza.

Drugi borci se od njega opraštaju na društvenim mrežama, uključujući i legendarnog Daniela Cormiera od kojeg je dvaput gubio u borbama za naslov u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.