x

U 72. GODINI

Preminuo legendarni nogometni trener Radomir Antić

Poznati nogometni trener Radomir Antić umro je u Madridu u 72. godini života, potvrdio je španski klub Atletico Madrid.

"Porodica našeg kluba žali zbog smrti jednog od naših legendarnih trenera, Radomira Antića. Zauvijek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru", saopštio je madridski klub.

Nekadašnji nogometaš bivše Jugoslavije najpoznatiji je kao jedini trener koji je vodio tri španska velikana - Real Madrid, Atletico i Barcelonu.

Nogometnu karijeru je započeo u svom gradu Užicu obukavši dres Slobode 1967. Godinu kasnije preselio se u Beograd potpisavši za Partizan, klub koji mu je ostao u srcu do posljednjeg dana. Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeu pa u Zaragozi, da bi je 1984. završio u Lutonu.


Između igračke i trenerske karijere prošla je nepuna godina i već je sjeo kao pomoćni trener na klupu Partizana 1985. godine.

Sa crno-belima je kasnije kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Jugoslavije (1986. i 1987.), dok je s Atleticom 1996. osvojio duplu krunu što nikome prije njega nije uspjelo u manje slavnom madridskom klubu.

Od 2008. do 2010. godine Antić je bio selektor reprezentacije Srbije s kojom je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Posljednja tri mjeseca života Antić je proveo u bolnici i posljednju utakmicu nije uspio pobijediti.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.