x

u 39. godini

Preminuo nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Mario Božić!

Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Mario Božić (39) preminuo je nakon teške bolesti, potvrđeno je Klix.ba.

Božić se već nekoliko godina borio s tumorom na mozgu, ali uprkos velikoj borbi, nije izdržao.

U martu 2007. Božić je dobio prvi poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine kod selektora Fuada Muzurovića. Na međunarodnoj sceni debitovao je 8. septembra 2007. godine, ušavši kao zamjena za Darka Maletića u porazu od Mađarske rezultatom 1:0.


Njegova druga i posljednja reprezentacija bila je prijateljska utakmica protiv Bugarske u avgustu 2008. kada smo izgubili od Bugarske na Bilinom polju rezultatom 2:1, a selektor je bio Ćiro Blažević.

Rođen u Tuzli, Božić se u ranoj mladosti preselio u Srbiju i seniorsku karijeru započeo u Loznici. Igrao je i za Radnički Stobex i Beograd, da bi u ljeto 2004. prešao u mađarski klub Fehérvár. Kao redovni član prvog tima, Božić im je pomogao da osvoje Kup 2006. godine, a u zimskom prijelaznom roku 2008. Božić je prešao u Ujpešt.


U Mađarskoj je proveo ukupno pet godina, sakupivši 126 ligaških nastupa i 15 golova.

U ljeto 2009. Božić se preselio u Slovačku i potpisao ugovor sa Slovanom iz Bratislave. Proveo je dvije sezone i osvojio četiri velika trofeja sa klubom.


Potom je nastupao za izraelski Ashdod, čačanski Borac, kinski Shanghai Shenhua, azerbejdžanski Simurq, a karijeru je okončao u Loznici 2016. godine, gdje je kasnije postavljen za sportskog direktora kluba.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.