x

historijska utrka

Premium G-Drive gorivo uz šampione G-Drive Racing koji brane titulu na Le Mansu

Najstarija svjetska automobilska trka izdržljivosti 24 sata Le Mansa održat će se 15. i 16. juna 87. put u svojoj historiji.

Trka je prvi put održana 1923. godine, a sada se vozi u okviru svjetskog prvenstva sportskih automobila poznatijeg kao World Endurance Championship (Svjetski šampionat izdržljivosti).

Kružna trka, čiji je krug dug gotovo 14 kilometara, vozi se u francuskom gradu Le Mans, a pobjeđuje onaj tim koji za 24 sata, koliko traje trka, napravi najveći broj krugova i pređe najveći broj kilometara. U ovogodišnjem 24-satnom trkačkom izazovu među više od 60 timova učestvovat će i G-Drive Racing tim predvođen čuvenim ruskim vozačem Romanom Rusinovim.

G-Drive Racing će braniti i šampionsku titulu u Evropskoj seriji Le Mansa, gdje je ruski tim bio najjači u posljednje tri godine. U predstojećoj sezoni, ELMS trke se održavaju u Francuskoj, Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Belgiji i Portugalu. Tokom ove sezone za G-Drive Racing nastavit će učestvovati Roman Rusinov i Jean-Eric Vergne. Njihov novi partner je mladi holandski vozač Job Van Uitert, koji je prošle godine postao ELMS prvak u klasi LMP3.

Za volanom moćnog trkaćeg bolida G-Drive Racing tima pod nazivom Aurus 01, ruski tim predvođen Rusinovim juri četvrtu šampionsku titulu u Evropskoj seriji Le Mansa, kao i pobjedu na 24-satnom maratonu.

Kao i prethodnih godina, uz trostruke šampione je premium gorivo G-Drive, zvanično gorivo tima koje ekipa koristi tokom testiranja, što omogućava provjeru motornih karakteristika vozila u ekstremnim uslovima.

U prednosti upotrebe goriva G-Drive, koje omogućava povećanje snage motora, poboljšanje dinamike ubrzanja kao i profesionalnu zaštitu sistema za gorivo, mogu da se uvjere i potrošači u Bosni i Hercegovini ukoliko posjete neku od Gazprom i NIS Petrol benzinskih stanica, na kojima je ovaj premium derivat u prodaji.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.