x

Prestala proizvodnja automobila Ford Mustang Bullitt model 2020.

Posljednji Ford Mustang Bullitt sišao je s proizvodne trake u tvornici Blue Oval Flat Rock u Michiganu.

Pony automobil inspiriran filmom Stevea McQueena nije predviđen za serijsku proizvodnju u 2021. godini, tako da je zadnje proizveden automobil model 2020. godine potiče iz dvogodišnje proizvodnje, prenosi automania.hr

Kraj proizvodnje potvrdio je portparol Mustanga Berj Alexanian. Proizvodnja je završena negdje krajem prošle godine.

Mustang Bullitt započeo je život 2001. godine kao posebno izdanje SN95 Mustang GT. Sa atmosferskim 4,6 V8 motorom koji ima 5 KS više od standardnog GT-a, poboljšanim ovjesom s Tokico amortizerima i Cobra kočnicama te točkovima u stilu Cragar, izgrađen je kao počast filmu “Bullitt” iz 1968. godine.


U filmu je prikazan Highland Green ’68 Fastback u dvoboju s istogodišnjim Dodge Chargerom, a to se baš smatra jednom od najvećih sekvenci automobilskih potjera svih vremena. McQueen je glumio poručnika Franka Bullitta iz policije San Francisca, a potjera se odvijala po mnogim brdovitim ulicama grada, što je rezultiralo spektakularnim skokovima.

Drugo izdanje Bullitt temeljeno na šasiji S197 izgrađeno je 2008.-09. Došao je s povećanjem od 15 KS, širim ispuhom, sportskijim ovjesom i stražnjim dijelom GT500KR.


Treći i posljednji Bullitt predstavljen je na Salonu automobila u Detroitu 2018. godine – pored jednog od originalnih automobila iz 1968. godine korištenih u filmu, automobila koji se skrivao desetljećima. Ta verzija je imala najveći porast KS od njih trojice, skok od 20 KS na 480. Jedinstvena instrumentna ploča, šav presvlaka i ručica mjenjača bili su dio paketa.

Nudile su se jedino dvije boje na Bullitt Mustangu, a to su bile zelena i crna (osim jednokratne Kona Blue izrađene u dobrotvorne svrhe). Za 2021. Bullitt će biti zamijenjen modelom Mach 1, koji nudi sve važne nadogradnje Bullitta, ali imat će veći raspon opcija i boja.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.