x

PREVELIKI GUBITAK ZA SVE NAS: Potvrđena vijest da je jučer preminula legendarna holivudska diva!

Legendarna mađarska glumica, Zsa Zsa Gabor (99), nakon što je godinama imala zdravstvenih problema, preminula je u nedjelju od srčanog udara u Los Angelesu. Slavna diva iz Hollywooda u jutarnjim satima je u svom domu doživjela srčani udar. Odmah je prebačena u bolnicu, ali bilo je prekasno i liječnici joj nisu mogli spasiti život

Mađarska glumica, koja je već dugo imala zdravstvenih problema, napunila bi 100 godina 6. februara naredne godine. Posljednjih godina joj je čak bilo toliko loše da, kada joj je suprug Princ Frederic von Anhalt priređivao rođendanske zabave, niko nije smio ući u njezinu spavaću sobu gdje je ležala. Bila je borac.

 

- Ona je borac i neće se predati samo tako. Kad su bolničari došli po nju čvrsto je primila suprugovu ruku i pogledala ga u oči. To je jasan znak da još nije spremna umrijeti - rekao je John Blanchette 9. oktobra 2011. kad je glumica hitno prevezena u bolnicu.

 

Njen suprug Princ Frederic von Anhalt (73) tada pronašao je onesviještenu u krevetu. Imala je visoku temperaturu i krvarila je. Liječnici su odmah ustanovili da je u kritičnom stanju. Bila je djelomično paralizirana nakon prometne nesreće 2002., a preživjela je i moždani udar.  Glumila je u više od 30 holivudskih filmova, uključujući `Moulin Rouge` Johna Hustona iz 1952. i `Touch of Evil` Orsona Wellesa iz 1958. godine.

 

Pred kraj karijere glumila je sebe, u filmovima `Naked Gun 2 And a Half`. Američke naslovnice preplavila je kada je 1989. ošamarila policajca na Beverly Hillsu, za što je dobila tri dana zatvora.

 

Mađarska glumica udavala se devet puta. Prvi put se udala 1937. godine za Burhana Asafa Belga, turskog intelektualca, s kojim je bila četiri godine. Godinu dana nakon rastave udala se za hotelskog magnata Conrada Hiltona, djeda bogate nasljednice Paris Hilton s kojim ima svoje jedino dijete, kći Francescu Hilton. S njim je bila do 1947. godine, a već sljedeće godine udala se za britanskog glumca Georgea Sandersa s kojim je bila do 1954. godine, a on se kasnije oženio za njezinu sestru Magdu.

 

Nije sklopila brak sve do 1962. kada se udala za Herberta Hatnera, koji je kasnije bio savjetnik predsjednika Reagana i Georgea Busha. Rastali su se 1966. godine, a te iste godine udala se za petog po redu muža, a brak je potrajao godinu dana.  Nakon pet neuspjelih brakova odlučila se povući u osamu pa javnost sljedećih deset godina nije znala ništa o njezinim ljubavima.

 

No 1975. udala se za Jacka Ryana, a brak je trajao nešto više od godinu dana. Te iste godine upoznala je sedmog supruga za kojeg se udala 1976. i u braku je provela sedam godina. S grofom Felipeom de Albom, vjenčala se 1983. godine, a brak je trajao samo jedan dan. Pitanje je li to bio pravi brak, jer je legalno upitan jer je glumica tada još uvijek bila  u braku sa svojim sedmim suprugom. Te iste godine udala se za Frederika von Anhalta s kojim je bila do posljednjeg dana svog života. 

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.