x

Prije samo dvije sedmice Marc Marquez doživio je težak pad koji mu je mogao okončati karijeru, a sad se već vratio utrkama

Osmerostruki svjetski prvak u motociklizmu Španjolac Marc Marquez (29) imao je velikih zdravstvenih problema nakon teškog pada kojeg je doživio 20. ožujka na zagrijavanju uoči utrke za Veliku nagradu Indonezije.

Marcu Marquezu (29) je dijagnosticiran potres mozga i brojne manje ozljede, a onda mu je nakon nekoliko dana - kao jedna od posljedica teškog pada i potresa mozga - dijagnosticirana diplopija, zamućeni vid s dvostrukom slikom.

S diplopijom je Marquez imao problema krajem prošle godine, ali i još 2011. godine kad su mu liječnici savjetovali najmanje pola godine pauze ili čak prekid karijere! No, Marquez je tada imao tek 18 godina i nije mu padalo na pamet napustiti motociklizam.


A to ni sada nije opcija jer je njegova momčad Repsol Honda objavila da će Španjolac, nakon što je propustio utrku za Veliku nagradu Argentine, voziti na Velikoj nagradi SAD-a koja se ovog vikenda vozi u Austinu.

'Naravno da sam sretan što sam se vratio. Sjajan je osjećaj, posebno jer je ovo jedna od mojih omiljenih staza', kazao je Marquez nakon prvih treninga te dodao:


'Bez obzira na situaciju, uživam se utrkivati u Teksasu gdje imam sjajne uspomene. Čeka nas dosta posla jer smo propustili dvije utrke i cijeli vikend u Argentini. Neću odrediti jedan cilj, puno stvari moram odraditi, ali najvažnije je da se vraćam na motor ovog vikenda.'

Marquez ima fantastične rezultate u Austinu, rekorder je staze na kojoj nije pobijedio samo 2019. godine kad je morao odustati zbog pada u trenucima kad je uvjerljivo vodio...


(tportal.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.