x

Zenica

Pripreme „U-19“ reprezentacije! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U Trening centru NS/FS BiH u Zenici u toku je kamp za „U-19“ selekciju koju u oktobru mjesecu očekuju kvalifikacije za EP 2019. godine.

Nakon jučerašnjeg treninga izbornik Slaven Musa predstavlja dalji plan rada:

“Danas su na programu dva treninga a sutra imamo i kontrolna utakmicu protiv Borca iz Jelaha, te u četvrtak posljednji trening. Cilj nam je napraviti širu bazu nogometaša iz BiH, provjeriti u kakvoj su formi, te svakako probati neke lakše taktičke postavke. Ipak, generalna provjera za kvalifikacije biće nam utakmice sa Gruzijom 5. i 7. narednog mjeseca, kada bi na raspolaganju trebali imati sve igrače, jer je to UEFA termin. U kvalifikacijama koje se održavaju u Republici Irskoj, pored domaćina za protivnike ćemo imati Nizozemsku i Farske Otoke i vjerujem da mi imamo dovoljno kvaliteta da budemo među prve dvije ekipe i izborimo plasman u elitni krug kvalifikacija, koje se igraju u martu iduće godine.“ 

Od 29 igrača koliko je na ovo okupljanje pozvao izbornik Musa, na pripremama se nalazi njih 26. Izostali su Kristijan Stanić iz Zrinjskog, koji sutra ima utakmicu svog tima, Domagoj Marušić iz Širokog Brijega se povrijedio a Luka Garić nije dobio dozvolu kluba jer se ne radi o UEFA terminu.


Foto : Pahuljko

Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.