x

želi ga real madrid

Pripreme za Pjanićev transfer: Ramadani održao prvi sastanak

Baš kao i prošlog tako će i ovog ljeta Juventus biti pred velikim izazovom da u Torinu zadrži Miralema Pjanića. 

Bh. reprezentativac ove sezone briljira u dresu Stare dame, postao je glavni igrač u veznom redu jednog od najboljih timova današnjice zato ne čudi zašto ga u svojim redovima želi vidjeti slavni Real Madrid.

Pozivajući se na Marcu italijanski Tuttomercato tvrdi da je Pjanićev menadžer Fali Ramadani u trening centru Los Blancosa održao sastanak sa sportskim direktorom Real Madrida Angelom Sanchezom.

Javna je tajna da je bh. reprezentativac velika želja Zinedinea Zidanea koji želi osvježiti vezni red. Bianconeri 29-godišnjeg veznjaka smatraju nedodirljivim, međutim kada Real zakuca na vrata teško je reći ne.

Prema nekim izvještajima klub iz španske prijestolnice bi Staroj dami za igrački karton fudbalera rodom iz Kalesije mogao ponuditi Tonija Kroosa ili 80 miliona eura.

U augustu prošle godine Pjanić je zvanično postao štičenik jednog od najutjecajnijih menadžera današnjice Falija Ramadanija.

Tada je na dovođenju bh. reprezentativca insistirao Chelsea, ali sve se završilo tako što je Pjanić produžio ugovor s Juventusom do 2023. godine uz platu od 6.5 miliona eura na godišnjem nivou.

Inače, osim Pjanića jedna od tema sastanka bilo je i angažovanje Luke Jović kojeg silno želi Barcelona.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.