x

Pripremite kosu za hladne dane

Dodatnu zaštitu kosi od negativnog uticaja spoljašnje sredine možete da obezbijedite ako kombinujete djelovanje vitamina na folikul dlake iznutra sa spoljašnjom njegom koristeći prirodne domaće šampone i losion.

Dolaze hladniji dani, a kosa je najosjetljivija na niske temperature kada gubi sjaj i gustoću.

Morate pažljivo pregledati svoj set preparata i odabrati one proizvode koji će vam pomoći da pripremite kosu za početak hladnog vremena. Ipak, gusta kosa počinje pravilnom ishranom.


Ali dobijanje potrebne doze vitamina i minerala iz obične hrane nije tako lako. Odnos između ishrane i ljepote kose je najdirektniji. Nedostatak proteina ih čini krhkim i usporava rast. Nedostatak određenih vitamina lišava elastičnost i sjaj. Nedostatak važnih minerala može dovesti do stanjivanja pramenova. Sva manjkava stanja se odmah reflektuju na kosu i signaliziraju da ishranu treba hitno staviti pod kontrolu.

Ishrana treba da bude bogata prosom, gvožđem, cinkom, vitaminima B, L-cistein, svježom paprikom i zelenog čaja.


Dodatnu zaštitu kosi od negativnog uticaja spoljašnje sredine možete da obezbijedite ako kombinujete djelovanje vitamina na folikul dlake iznutra sa spoljašnjom njegom koristeći prirodne domaće šampone i losion. Izbjegavajte šampone i sredstva koji sadrže silikone, parabene i boje, a za obnavljanje pramenova dobri su preparati sa organskim ekstraktom klica graška, biotina, keratina i kofeina.

Kosa postaje gušća, glatkija, sjajna i jaka, što znači da je spremna da izdrži sve loše vremenske prilike, bilo da se radi o temperaturama ispod nule ili jakim vjetrovima. I sve to bez nepotrebnog stresa i težine.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.