x

jedinstvene vile

Prizor iz bajke: Rajske kućice u džungli Kostarike

Poseban šarm vilama pružaju upečatljiva uzglavlja kreveta, napravljena od pletenih pruća i kanapa, sa različitom kombinacijom boja u svakoj kućici.

Ako idealan odmor zamišljate daleko od uobičajenih turističkih destinacija, ove jedinstvene vile pružit će vam priliku da izbliza upoznate skrivene predjele Kostarike, na korak od džungle, a okruženi luksuzom.

Studio “Archwerk”, koji predvode arhitekti Martin Kloda i Hana Prochazkova, kreirao je “Coco” – kompleks malih kupolastih vila, smještenih u bujnoj vegetaciji Kostarike.

Neobična forma kućica potekla je iz prirode, kako bi se što skladnije uklopila svoje okruženje. Inspirisane ovalnim oblikom sjemena, vile brišu jasne granice između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora kako bi pružile jedinstveno iskustvo posjetiocima.

Kompleks obuhvata pet manjih individualnih struktura povezanih prostranim platformama, kao i veliku terasu “Wing”, versatilan prostor koji služi različitim namjenama.


Objekti čine dio rizorta Art Villas – unikatnog odmarališta gdje se dizajn i arhitektura harmonično spajaju s prirodnom okolinom, džunglom i rajskim plažama.

Coco kućice povezane su stazama i platformama koje “lebde” visoko iznad tla, i omogućuju gostima i svih kućica da priđu centralnom Coco objektu koji služi kao zajednički dnevni boravak, kuhinja i trpezarija.

Enterijer kućica uredila je češka arhitektonska firma “Formafatal”. Prozračan i svijetao enterijer razdijeljen je samo neophodnim pregradama kako bi se odvojile različite zone kućice – spavaća soba, kupatilo i garderober.

Krevet je okružen zaštitnom mrežicom koja štiti od insekata i ujedno čini jezgro “Coco” kućice, koje prati formu spoljašnjih zidova.


Poseban šarm vilama pružaju upečatljiva uzglavlja kreveta, napravljena od pletenih pruća i kanapa, sa različitom kombinacijom boja u svakoj kućici.

Jedna od odlika ovog neobičnog rizorta je ta što je svako od njegovih krila projektovala i opremila druga arhitektonska firma.

Tako se osim “Coco” kućica i terase “Wing”, u okviru rizorta nalaze i vila “Atelier” i “Art” vila sa infinity bazenom, koje odlikuje drugačiji dizajn, ali ista otvorenost i povezanost s prirodnom okolinom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.