x

Prljava ponuda Davoru Dragičeviću: Prekini proteste, za ubistvo Davida ćemo optužiti dvojicu mlađih inspektora!

Davor Dragičević odbio je prljavu ponudu za nagodbu, prema kojoj bi dvojica mlađih inspektora išla iza rešetaka zbog ubistva Davida, a, zauzvrat, obustavila bi se sva mirna okupljanja građana, u organizaciji grupe "Pravda za Davida", piše Slobodan Vasković na svom blogu.  

- Mi znamo još od 18. 3. da su ta dvojica inspektora otela Davida i odvela ga u neki stan, gdje su ga premlatili i ubili - rekao je posrednik, koji je Davoru donio prljavu nagodbu.

Davor je odbio bilo kakvu nagodbu i poručio da ostaje istrajan u namjeri da otkrije naručioce ubistva i ubice svog sina, kao i sve njihove saučesnike.

- Mi idemo do kraja, jer je ubica mnogo više od te dvojice, a oni nisu naručili ubistvo mog sina. Tražim i istrajat ću na tome da se otkriju naručioci ubistva, ubice i svi njihovi saučesnici. Ne postoji ni teoretska mogućnost kompromisa, jer ste mi ubili dijete - rekao je Davor posredniku i zatražio od njega da mu se više nikada ne obrati.

Postupajući na ovaj način, kreatori prljave nagodbe potvrdili su da znaju ko je sve učestvovao u ubistvu Davida Dragičevića, ko ga je naredio, ko je bio u ulozi saučesnika, ali da ne žele to da otkriju, već su ponudili dva “žrtvena jarca”.

Također, ovom ponudom potvrdili su da su u likvidaciji Davida Dragičevića učestvovali i pojedini pripadnici MUP-a RS, koji su ujedno članovi narkokartela koji hara Banjom Lukom i Republikom Srpskom.

Isto tako, kreatori prljave nagodbe su pokazali da pod svaku cijenu žele da zaštite šefove narkokartela, ali i da je za njih ljudski život, čak i život djeteta, što David jeste bio, tek roba za trgovinu, piše Slobodan Vasković na svom blogu.



(slobodanvaskovic.blogspot.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.